Reisfotoboek maken? Deze 5 tips zijn onmisbaar!

By  |  0 Comments


De kans is groot dat ook jij terugkomt van vakantie met honderden vakantiefoto’s. Meestal worden enkele foto’s gepost op social media en belandt de rest op de hardeschijf van je laptop. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van al die mooie vakantiefoto’s die je gemaakt hebt, want het bekijken van deze foto’s geeft vaak even een fijn reisgevoel. 

Maak een fotoboek van jouw vakantiefoto’s

Wil jij vaker even het reisgevoel ervaren? Dan is het maken van een fotoboek een ideale manier om vaker door alle vakantiefoto’s heen te bladeren. Op Fotoboeken.nl kan je voordelig zelf een fotoboek maken en heb je keuze uit verschillende templates. Voordat je begint geven wij handige tips om zelf je fotoboek te ontwerpen.

Tip 1. Maak betere vakantiefoto’s

Onze eerste tip om een mooi fotoboek te maken is het verbeteren van je fotografie skills. Betere vakantiefoto’s betekent natuurlijk ook een mooier fotoboek als eindresultaat. Voordat je op reis gaat is het verstandig om eens handige tips over reisfotografie te lezen. Zo weet je precies hoe je de mooiste momenten van jouw reis kunt vastleggen. Wellicht is het daarvoor nodig om een betere smartphone of fotocamera aan te schaffen.

Tip 2. Groot formaat fotoboek

Bij het maken van een fotoboek is een van de eerste keuzes die je moet maken het formaat. Ons advies is om altijd te kiezen voor een groot formaat, zodat er genoeg ruimte is om de mooiste vakantiefoto’s erin te verwerken. Wij adviseren om te gaan voor een fotoboek van minimaal 30 bij 30 centimeter.

Tip 3. Bespaar niet op pagina’s

Het aantal pagina’s van een fotoboek bepaald deels de prijs, echter is het belangrijk om jezelf niet te beperken door een bepaald aantal pagina’s. Besparen op het aantal pagina’s kan ervoor zorgen dat je fotoboek al gauw een opgepropt design krijgt. Voor je vakantiefoto’s is het belangrijk om de nodige ruimte te gebruiken, zodat het rustig oogt wanneer je er doorheen bladert. Maak een goede selectie van vakantiefoto’s en begin vervolgens met het vullen van pagina’s. Bekijk na afloop pas het aantal pagina’s en accepteer dat het fotoboek wellicht ietsjes duurder is.

Tip 4. Ontwerp een mooie omslag

De omslag van het fotoboek is natuurlijk ontzettend belangrijk, want dit de voor- en achterkant die je als eerst ziet. Ook als je jouw fotoboeken ergens in huis wilt neerzetten is de omslag erg belangrijk. Want je wilt natuurlijk dat deze goed past bij de rest van je interieur. Besteed daarom extra tijd aan het ontwerpen van een mooie omslag.

Tip 5. Hoeveelheid tekst

Bij het ontwerpen van een fotoboek is het altijd de vraag hoeveel tekst je wilt plaatsen tussen de foto’s door. Vind je het belangrijk om het hele verhaal te vertellen? Of gebruik je korte quotes en/of zinnen? Bepaal vooraf de hoeveelheid tekst dat je wilt verwerken in het fotoboek, zodat je het design erop aan kunt passen om zo ruimte over te laten om tekst aan pagina’s toe te voegen.

Ook leuk om te lezen: 5 tips om foto’s terug te laten komen in je interieur

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *