5 tips om pijnklachten aan spieren en gewrichten te voorkomen

By  |  0 Comments


Het krijgen van pijn in je lichaam is heel vervelend. En je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van die pijn af. Want je wilt natuurlijk elke dag fris en fruitig en zonder naar gevoel doorkomen. Hieronder 5 tips waarmee je kunt zorgen dat jou spieren en gewrichten weer in topconditie zijn en blijven.

Goed lopen

De eerste tip voor jou is zorg ervoor dat je goed loopt, dit voorkomt dat je pijn in knie  en andere gewrichten krijgt. Het belangrijkste tijdens het lopen is de afwikkeling. Zet je voet goed recht naar voren. Wikkel je voet af van je hiel, buitenkant van je voet, naar je grote teen. Dit geeft de meeste steun voor jou benen zo rustig door te kunnen gaan met lopen. Daarnaast moet je jouw lichaam goed gestrekt houden. Dit zorgt ervoor dat je zo min mogelijk energie gebruikt tijdens het lopen. Ook een natuurlijke zwaai van je armen tijden het lopen zorgt ervoor dat je efficiënt blijft lopen, hiermee verbruik je zo min mogelijk energie voor zoveel mogelijk inspanning.

Beweging

Ten tweede blijf heel de dag in beweging. Zorg ervoor dat je gedurende de dag in beweging blijft. Dit omdat je spieren en gewrichten anders stijf worden. Dus als je op school in de les zit mag je gerust even je benen strekken in de pauze. Dit is juist van belang omdat je al heel de dag zit.

Goed zitten

De derde tip heeft te maken met het zitten. Zorg ervoor dat je ook hierbij een goede houding aanneemt. Hierdoor krijg je minder snel last van je rug en schouders. Dus je benen in een hoek van 90 graden en je rug rechtop tegen de leuning aan. Verder is het belangrijk om je schouders omhoog te houden en je hoofd recht boven je rug. Hiermee verklein je de kans op last van je nek.

Blijf sporten

Sport is een belangrijk onderdeel van het fit en gezond blijven. Het is naast goed voor je conditie ook goed voor de ontwikkeling van je spieren. Door te trainen versterk je je spieren op een natuurlijke manier en zorg je ervoor dat ze beter tegen een stootje kunnen. Dit kan natuurlijk voor jezelf (en gratis) zoals een rondje hardlopen of fietsen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten bij een sportschool of een sportvereniging. Hierbij is het teamsporten wel motiverender dan het voor jezelf gaan fietsen. Naast dat je beweegt heb je ook nog eens een leuke tijd met jou (nieuwe) vrienden.

Rust uit!

Als laatste zorg ervoor dat je genoeg rust pakt en op de juiste momenten. De rust die je geeft aan je lichaam zorgt ervoor dat het kan herstellen. Dit herstelproces is van belang om jou spieren zo goed en sterk mogelijk te laten worden. Zorg er dus voor dat je na een avondje stappen lekker in je bedje kruipt en zeker een uur of zeven in je bed ligt voor je weer gaat doen wat je moet doen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *