Ben jij hoog gevoelig?

By  |  0 Comments


Een op de vijf Nederland heeft te maken met een hogere gevoeligheid. Deze mensen zijn hoog sensitief en worden HSP genoemd (dit staat voor hoog sensitief persoon). Niet iedereen weet wat hoog sensitiviteit precies is, maar het wordt vaak afgedaan als slap of zwak. Een HSP raakt namelijk sneller overprikkeld. Door de hogere gevoeligheid kosten ruimtes met een hoop mensen en geluiden veel energie. Maar een HSP zijn heeft juist ook veel positieve kanten. Als je goed voor jezelf zorgt, heb je minder last van te veel prikkels. Dit doe je door tijd voor jezelf te nemen en je grenzen aan te geven. Ben jij benieuwd of je een hoog gevoelig persoon bent? Doe dan de hoog sensitief test.

Oog voor details

Een hoog sensitief persoon heeft meer oog voor details doordat ze meer waarnemen. Een vogeltje dat fluit valt hen op. Ook de zon die schijnt of een lach van een vreemde. Al deze dingen worden vaak op gemerkt door een HSP, maar niet door een niet-HSP. Je kunt hier intens van genieten. En alle gevoelens zijn sterker, dus geluk is ook meer voelbaar.

Waardevolle steun

Daarnaast ben je een waardevolle steun aan vrienden of familie. Je begrijpt snel de gevoelens van een ander en kunt je inleven in hun situatie. Je kan daardoor zeer goed advies geven en bent een inspiratie. Anderen voelen zich snel op hun gemak bij jou en durven daardoor hun verhaal te vertellen en hun gevoelens te uiten.

Rijke fantasie

Je hebt heel creatief en komt regelmatig met innovatieve en slimme oplossingen. Je denkt over alles veel na en je hebt een rijke fantasie. Je droomt, fantaseert en overweegt vaker dan anderen. Daarbij komt dat je perfectionistisch bent. Je wilt het beste uit jezelf halen. Soms kan dit jou in de weg zitten, dit gebeurt als je er aan onderdoor gaat of als je je zelfvertrouwen erdoor verliest. Wanneer je te onzeker wordt erdoor is het slim om er met iemand over te praten. Zij kunnen je helpen met het perspectief terug vinden. Perfectionistisch zijn kan juist ook een heel positief effect hebben. Het helpt je om verder te komen en om jezelf te blijven ontwikkelen.

Dus probeer te genieten van jouw kijk op de wereld als HSP! Je ervaart zoveel meer dan anderen en kan daar ook zeker van genieten. Denk aan het lente zonnetje dat weer begint te schijnen en vogeltjes die gaan fluiten, dat zou je toch niet willen missen?

 

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *