Fijne thuiswerkplek: 4 tips

By  |  0 Comments


De afgelopen jaren zijn we steeds meer vanuit huis gaan werken. Ook zijn er heel wat mensen als zelfstandige aan de slag gegaan. Een fijne thuiswerkplek is noodzakelijk. Van alle gemakken voorzien om je werkzaamheden te kunnen vervullen. Van producten verpakken, stickers drukken tot het verrichten van administratieve werkzaamheden. Een thuiswerkplek die van zo veel gemakken voorzien moet zijn, moet dan ook op de juiste manier worden ingericht. Maar hoe creëer je nu een echt fijne thuiswerkplek? Waar moet je allemaal aan denken? Met behulp van de volgende vier tips moet dit zeker lukken.

1.      Voldoende opbergruimte creëren

Waar je de thuiswerkplek ook creëert, opbergruimte blijft essentieel. Bedenk maar eens hoe je te werk kunt gaan als ondernemer van een webshop als je je producten en verpakkingsmateriaal niet in de buurt kan houden? De met jouw logo bedrukte stickers die elke keer netjes op ieder pakje worden geplaatst, dozen en enveloppen om de producten in op te bergen en natuurlijk ook de producten die verkocht worden in jouw webshop. Kies bij voorkeur voor een aparte ruimte, een schuur of garage. Op die manier kan je ook direct de voorraad netjes opbergen en heb je alles bij de hand om effectief te kunnen werken.

2.      Maak gebruik van een aparte ruimte

Ben je gezegend met meer kamers dan noodzakelijk is? Dan kan je natuurlijk eenvoudig één van die kamers gebruiken om een fijne thuiswerkplek in te richten. Het fijne van een aparte ruimte is dat je deze volledig af kunt sluiten en voldoende opbergruimte hebt voor werk gerelateerde spullen. Dit is natuurlijk helemaal onmisbaar als je ook nog eens een eigen webshop hebt. Dan is extra opbergruimte essentieel voor een goed verloop van je werkzaamheden. Zijn alle kamers inmiddels gevuld? Bijvoorbeeld met je kinderen? Maar heb je een volledige ruimte nodig voor je werkzaamheden? Dan kun je wellicht ook nog overwegen om de kinderen een kamer te laten delen, zodat er extra ruimte vrij zal komen.

3.      Extra werkruimte in een bestaande (slaap)kamer

Is er geen mogelijkheid om een aparte kamer te reserveren? Dan zal je het moeten doen met de kamers die er nu al zijn. Een handige plek is dan de eigen slaapkamer. Grote kans dat andere gezinsleden hier niet al te vaak komen. Bovendien is de ruimte af te sluiten. Wees je er wel van bewust dat privé en zakelijk dan heel dicht langs elkaar heen lopen. Bovendien kan het van invloed zijn op de gezelligheid in de slaapkamer. Door de juiste technieken toe te passen en de werkruimte iets meer af te zonderen van het slaapgedeelte, is dit echter een prima oplossing.

4.      Maak het gezellig

Een thuiswerkplek moet niet alleen heel praktisch zijn, maar mag er natuurlijk ook gezellig uitzien. Maak daarom gebruik van fijne accessoires, mooi opbergdozen en muurdecoratie om de werkplek net wat gezelliger te maken. Op die manier wordt werken niet alleen leuker, maar voel je je ook veel meer op je gemak binnen de ruimte. 

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *