Hoe je geld kunt verdienen aan schroot metaal

By  |  1 Comment


De meeste mensen brengen gewoon hun metaalschroot naar de milieustraat en verdienen het laagst mogelijke bedrag voor hun schroot.  Dit komt omdat mensen de niet weten wat hun oude metalen waard zijn en waar ze de juiste prijs kunnen krijgen hiervoor. Het is heel goed mogelijk om extra geld te verdienen met oud metaal, en omdat je er toch al moeite voor doet kun je er net zo goed zo veel mogelijk geld voor krijgen.  We leggen je hier uit wat je moet weten.

Koper, aluminium en messing scheiden

Het is belangrijk om je oude metalen te scheiden, met name oud koper aangezien dat het meeste waard is. Als je bijvoorbeeld een bak met aluminium, koper en messing hebt zo naar de oud metaalhandel brengt zal deze je de laagste metaal prijs geven terwijl de koperprijzen hoger zijn.  Door elk metaal te scheiden maak je meer winst en krijg je hogere prijzen per metaalsoort apart..

Om het oud metaal te scheiden bewaar je elk soort metaal in een aparte container. Als je niet zeker weet welk metaal wat is kun je de volgende tips gebruiken. Het hebben van een systeem om je metalen te scheiden zal je consequent meer geld opleveren.

Non-Ferro metalen

Er is een verschil tussen ferro metalen en non-ferro metalen in de metaalwereld.  Ferrometalen bevatten ijzer en zijn veel gemakkelijker te verkrijgen dan non-ferrometalen. De meeste huishoudelijke apparaten zoals magnetrons, wasmachines, airco’s en oude koelkasten zijn ferrometalen.  Je kunt deze metalen laten slopen voor snel geld.

Non-ferro metalen zijn moeilijker te vinden maar leveren je meer geld op.  De belangrijkste soorten non-ferrometalen zijn aluminium, koper en messing. Aluminium is het gemakkelijkst te vinden van de non-ferrometalen en wordt geschroot voor ongeveer 1,50 euro per kilo.  Je kunt aluminium vinden in huizenbouw, dakgoten, auto-onderdelen, auto velgen, en elektrische draden.

Het volgende non-ferrometaal om te verzamelen is messing.  Messing levert je ongeveer 4,50 euro per kilo op! Messing wordt meestal gevonden in pijpfittingen, buizen en gietstukken.  Het identificeren van messing en het strippen ervan levert je meer waar voor je geld dan de meeste andere metalen.

Het enige andere metaal dat je een hogere beloning kan bieden is oud koper voor maar liefst 7 euro per kilo.  Door je te richten op koper kun je een belangrijke bijverdienste aan je leven toevoegen. Koperen buizen worden vaak gevonden in de structuren van huizen en gebouwen en loodgieterswerk.

Kortom, je kunt snel geld verdienen met het schrapen van oude huishoudelijke artikelen en je kunt een aanzienlijk inkomen verdienen met het schrapen van non-ferrometalen zoals koper, messing en aluminium.

Waar vind je oude metalen

Een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met oud metaal is door de spullen van andere mensen te slopen.  Je kunt makkelijk op social media en online marktplaatsen spullen vinden zoals elektronica, auto’s en apparaten van mensen die je over kan nemen.  Je kunt gewoon zoeken naar schroot of gratis spullen op deze websites en metaal vinden om te slopen. Natuurlijk heb je een vrachtwagen of een voertuig nodig om deze spullen op te halen.

Het beste uit oud metaal halen is gewoon weten wat je moet doen en waar je moet zoeken.  De gemakkelijkste manier om extra schroot metalen te vinden is in je huis, bij vrienden of online.  Veel mensen gooien hun schroot ook in de plaatselijke afvalcontainers en sommige bedrijven laten hun schroot wekenlang buiten staan.  Vaak hebben bouwvakkers toegang tot ongebruikt metaal dat ze zelf kunnen slopen.  Het is heel goed mogelijk om een paar honderd euro per maand te verdienen met schroot metalen en in te leveren bij een oud metaal handel.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Vincent Rondwijk

    25 mei 2022 at 16:03

    Goed om te weten dat er verschillen zitten tussen de soorten metaal die je kan recyclen. Daarnaast ben ik benieuwd naar de huidige prijzen per kilo. Ik ga kijken waar ik mijn oude ijzer in kan leveren in de buurt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *