4 senioren hulpmiddelen in huis om comfortabel te blijven wonen

By  |  0 Comments


Thuis blijven wonen zolang we lichamelijk én geestelijk gezond zijn, dat is toch wat we allemaal willen. Het liefst blijven we zoveel mogelijk zelf doen, maar voor sommige dingen hebben we nu eenmaal zorgverleners of hulpmiddelen nodig. Dankzij slimme zorgoplossingen en hulp van de overheid om ouderen langer thuis te laten wonen, is het mogelijk om comfortabel en (redelijk) zelfstandig thuis te blijven en niet naar een tehuis te moeten. Deze 4 hulpmiddelen voor senioren zorgen voor extra gemak en veiligheid.

Senioren hulpmiddel #1: Seniorenbed

Voor optimaal gemak bij het naar bed gaan en uit bed komen kun je een speciaal seniorenbed aanschaffen. Deze bedden zijn hoger zodat je er eenvoudiger instapt. Heb je een laag bed dat je graag wilt behouden? Dan kun je hem goedkoop verhogen met klossen. Vraag wel even om hulp bij het plaatsen van de klossen. Een andere oplossing is een extra matras bovenop je huidige matras. Schaf ook hulpmiddelen om uit bed te komen aan, zodat je het in- en uit bed stappen nog meer vergemakkelijkt. Denk hierbij aan een bedpapegaai, bedbeugel of pakpaal.

 

Senioren hulpmiddel #2: Traplift

Traplopen is een uitdaging als je ouder bent. Je spieren, pezen, gewrichten maar ook je zicht en evenwicht worden bij deze activiteit op de proef gesteld. Als je in een woning met meerdere verdiepingen woont, kan traplopen een groot obstakel vormen. Laat daarom een traplift installeren, waarmee je de trap gemakkelijker op en af komt. Zo’n traplift kan worden aangepast op elke trap, of deze nu recht is of een bocht heeft.

Senioren hulpmiddel #3: Digitale geheugensteuntjes

Ouder worden is niet makkelijk. Je gehoor raakt beschadigd, je zicht wordt minder en je geheugen werkt niet meer als voorheen… Zo kan het gebeuren dat je vergeet om je medicijnen in te nemen, of om voldoende te eten of drinken. Digitale geheugensteuntjes die je hieraan helpen herinneren bieden dan uitkomst.

Senioren hulpmiddel #4: Wandbeugel

Balans is heel belangrijk. Mocht je steeds vaker je evenwicht verliezen en heb je graag houvast wanneer je in of uit de douche stapt, dan is een hulpmiddel als een wandbeugel een oplossing. Ook als je moeilijk van het toilet af komt of uit bad klimt is dit een uitkomst. Plaats er één in de douche en naast het toilet en eventueel ook op andere plekken in huis.

Voor sommige aanpassingen kun je mogelijk subsidie krijgen. Informeer hiernaar bij je gemeente.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *