Zo werk je de televisie weg in jouw interieur

By  |  0 Comments


Veel mensen hebben de televisie centraal in de woonkamer staan, maar geven aan zich te storen aan de uitstraling. Het is niet gezellig om de hele dag tegen een groot zwart vlak aan te kijken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de televisie mooi weg te werken in jouw interieur. 

 

Televisie wegwerken in een kast

Het ziet er opgeruimd uit en je hebt direct wat extra opbergruimte in huis. Er zijn verschillende kasten waarin je de televisie kunt verstoppen. Als je weinig ruimte hebt valt het aan te raden om te kiezen voor een kast met een schuifdeur, zodat je deze gewoon aan de kant kunt schuiven op het moment dat je televisie wilt kijken. Door te kiezen voor een horizontale wandkast kun je ook de bovenkant van de kast nog benutten en hier wat leuke accessoires bovenop zetten.

Er zijn heel veel kant-en-klare tv-meubels te koop, maar als je zelf een beetje handig bent is het vaak praktischer om deze zelf te maken. Zo kun je de beschikbare ruimte in jouw woonkamer optimaal benutten en de kast bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de muur verven zodat het een geheel vormt. 

 

TV-lift inbouwen

Een wat prijzigere maar uitstekende optie om de televisie weg te werken is door een tv-lift in een lage bestaande kast in te bouwen. Dit kun je zelf doen. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de inbouwhoogte, de lift zelf neemt namelijk ook ruimte in beslag. Dit is een optie waar mensen vaak voor kiezen als ze een televisie in de slaapkamer netjes weg willen werken, bijvoorbeeld aan het voeteneinde van het bed. 

 

Schuifdeurtjes om de tv weg te werken

De kans is groot dat jouw televisie mooi plat tegen de muur hangt. Het enige dat je hoeft te doen om de tv weg te werken, is een rail scoren en twee deurtjes die mooi in jouw interieur passen. Zo maak je in een handomdraai je eigen oplossing om de tv weg te werken. 

 

De televisie één maken met de wand

Je kunt er ook voor kiezen om je televisie niet te verbergen, maar om deze één te laten worden met de wand. Dit doe je bijvoorbeeld door hier een lijst omheen te maken van steigerhout en dit aan te laten sluiten bij andere steigerhouten meubels in je interieur. Ook kun je een aantal kunstwerken rondom de televisie hangen zodat de aandacht niet direct naar de tv wordt getrokken. 

 

Accessoires netjes opbergen

Stefan van de Berg, expert in consumententechnologie en schrijver voor TECHSPRING, zegt dat het ook slim is om na te denken over het opbergen van accessoires zoals de afstandsbediening. ‘Nederland telt meer dan 70 miljoen afstandsbedieningen. Dit komt neer op zo’n 8 a 9 afstandsbedieningen per huishouden. Om het netjes te houden kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om te kiezen voor een universele afstandsbediening waarmee zowel de televisie als de dvd-speler en soundbar bedient kunnen worden. Zorg ook voor een vast plekje voor losse items om te voorkomen dat je hier iedere keer weer naar op zoek moet.’

Ben je toe aan iets nieuws? Lees onze tips voor het (her)inrichten van je huis!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *