Minder vaak je haar wassen: goed voor je hoofdhuid en het milieu

By  |  0 Comments


Wil jij je haar minder vaak wassen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Veel mensen wassen hun haar dagelijks of om de dag. Dit is echter niet goed voor het milieu en ook geen pretje voor je hoofdhuid. Je kunt je haren prima minder vaak wassen, maar moet dit wel afbouwen. Ook vraagt het om de juiste producten en een periode waarin je moet wennen aan de nieuwe situatie. Wij vertellen je meer over de voordelen van minder vaak je haren wassen en geven je een handig afbouw-schema.

Werk jij veel thuis tegenwoordig en hoef je niet iedere dag je collega’s of klasgenoten live te zien? Deze coronaperiode is voor veel mensen de ideale tijd om eindelijk te beginnen met het afbouwen van het haren wassen. 

 

Voordelen van je haar minder vaak wassen

Vroeger werd het vies gevonden als je niet iedere dag je haren waste. Tegenwoordig wordt hier wel anders naar gekeken. Zo weten we bijvoorbeeld dat het niet goed is voor je haar, je hoofdhuid en het milieu om je haren (te) vaak te wassen. Iedere wasbeurt gebruik je namelijk veel producten en een hoop water. Het milieu is er dus bij gebaat dat mensen hun haar minder vaak wassen. Beautyexpert Linda van der Kroon van het schoonheidsplatform AllAboutHer geeft aan dat maar liefst 50 procent van de mensen last heeft van roos en ontstekingen aan de hoofdhuid door een droge hoofdhuid. Door je haar minder vaak te wassen wordt de hoofdhuid veel minder droog en gevoelig. Hierdoor kan je haar beter groeien en krijg je minder last van jeuk en schilfertjes op de hoofdhuid. Een bijkomend voordeel van een gezonde hoofdhuid, is dus dat dit ook gezonder haar betekent! 

 

Zo word je haar minder snel vet

Als je minder vaak je haar wilt wassen, is het belangrijk dat je haar minder snel vet wordt. Er zijn een paar tips die je hierbij helpen. Allereerst is het belangrijk om je haren iedere dag te borstelen. Hiermee verdeel je de vetten van de hoofdhuid door al je haren en voorkom je dat het ophoopt boven op je hoofd. Je haar gaat hier ook mooi van glanzen. Zit niet constant aan je haren, want dan wordt het sneller vet. Daarnaast valt het aan te raden om alleen natuurlijke producten te gebruiken en droogshampoo in te zetten als je het wassen nog even uit wilt stellen, maar je haar wel al vet is.  De juiste verzorgingsproducten gebruiken is erg belangrijk, zo kun je ook langer zonder je haar te wassen.

 

Haar minder wassen

Het minder wassen van je haren is een heel proces, want je wilt natuurlijk niet onverzorgd voor de dag komen. Een goede manier om je haar steeds wat minder te wassen is door dit een dag uit te stellen. Was jij bijvoorbeeld iedere dag je haar? Zorg er dan eerst voor dat hier een dag tussen zit. Als je merkt dat je haar minder snel vet wordt, voeg je hier weer een dag aan toe. Dus ook als je haar vettig is op dinsdag, stel je het wassen uit tot woensdag. In de tussentijd kun je kiezen voor droogshampoo of je haar in een hippe knot of staart dragen. Het valt dan minder op dat je haar vettig is.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *