SOA test Amsterdam bestellen

By  |  0 Comments

Heb jij last van onenigheden in jouw schaamstreek? Dan is het zeker aan te raden om eens een SOA test uit te laten voeren. Met behulp van zo’n test weet je zeker of je wellicht te maken hebt met een SOA of dat het niets kwaad is. De vraag is echter: welke SOA’s zijn er en wat zijn de symptomen die hierbij komen kijken? Op deze vragen zullen we hieronder antwoord geven. Mocht je naar aanleiding van onderstaande informatie denken dat jij last hebt van een van deze SOA’s, dan is het advies om direct naar een specialist te gaan. Je wilt immers voorkomen dat je er later achter komt dat je een SOA hebt. Zo kan je bijvoorbeeld ook SOA testen online bestellen of je kan een test laten uitvoeren in alle grote steden, zoals bijvoorbeeld een SOA test in Amsterdam.

Chlamydia 

Chlamydia is een vorm van een seksuele overdraagbare aandoening. Het is tevens de meest voorkomende aandoening. Het is een SOA die veel voor komt bij jongeren en daarom is het goed om hier alert op te zijn. De oorzaak van deze SOA is een bacterie en het vervelende aan deze SOA is dat er vaak geen klachten mee gepaard gaan. Mocht je wel klachten hebben, dan heb je waarschijnlijk last van een branderig gevoel tijdens het plassen. Heb jij hier last van? Dan is het advies om direct een SOA test uit te voeren.

Genitale wratten

Genitale wratten is een seksuele overdraagbare aandoening die vaak voorkomt. Het voordeel van deze SOA is dat het niet gevaarlijk is en vanzelf verdwijnt. Ze zitten bij de penis, vagina of anus en zijn rozerood van kleur. Als je seks hebt met iemand die HPV heeft, dan kan het voorkomen dat je genitale wratten krijgt. Je kunt dit voorkomen door veilig seks te hebben. Mocht het te laat zijn, dan is het zeker aan te raden om naar de huisarts te gaan. Over het algemeen is dit een SOA die goed bestreden kan worden. 

Schaamluis

Een andere veelvoorkomende Soa is schaamluis. Deze seksueel overdraagbare aandoening kun je eenvoudig oplopen door met andere in contact te komen. Over het algemeen tref je deze in het schaamhaar aan, maar het is ook mogelijk om deze onder de oksel te krijgen. Je kunt deze SOA voornamelijk herkennen door het hebben van jeuk rondom de schaamstreek. Als je hier last van hebt, is het zeker aan te raden om een SOA test uit te laten voeren. Daarnaast is het ook goed om je schaamhaar weg te scheren zodat je op korte termijn geen last meer van deze vervelende jeuk hebt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *