Wat zijn de voordelen van spelen met LEGO?

By  |  0 Comments


LEGO is al jaren onwijs populair speelgoed. De vele verschillende sets bieden genoeg variatie om mee te spelen. LEGO is naast dat het super leuk is om mee te spelen ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling. Met LEGO bouwplaten en blokjes kan je kind, of jijzelf zich helemaal uitleven en bouwen wat ze maar willen. Het is bijvoorbeeld hartstikke goed voor de fantasie en creativiteit van een kind. Met de legoblokjes leren ze ideeën die ze in hun hoofd hebben om te zetten naar de realiteit. Daar krijgen ze ook nog eens een sterker probleem oplossend vermogen van. Lees hier de voordelen van spelen met LEGO.

1. Denkvermogen en ruimtelijk inzicht

Met LEGO blokken spelen is ook heel goed voor het denkvermogen en ruimtelijk inzicht van je kind. Als je met de steentjes een huis wilt bouwen moet je namelijk kijken welke steentjes op elkaar passen en hoe je daar dan een stevig huisje van maakt. Of dat je bijvoorbeeld met je bouwwerk rekening moet houden waar een deurtje komt te zitten. Dit helpt het inzicht van je kind verruimen en daarbij natuurlijk ook het denkvermogen. Tijdens het spelen ben je ook continu bezig met plannen bedenken en deze uitvoeren.

Lees ook het artikel over de top 5 bordspellen van 2021.

2. Samenwerken en concentratie

Samen met LEGO spelen is ook heel goed voor je kind. Zo leren ze samen te werken met andere kinderen om iets te bouwen en zo leren ze ook het delen van spullen. Het bouwen en spelen met LEGO vergt ook wel wat concentratie als je bijvoorbeeld een set in elkaar moet zetten met behulp van een boekje. Zo leert je kind zich focussen op een taak en deze ook tot voltooiing te brengen op een leuke manier. Geef je kind, of jezelf, een paar LEGO bouwplaten en voor je het weet zijn jij en/of je kind uren bezig van het creëren van prachtige bouwwerken.

3. Voordelige bouwplaten en steentjes

Als we het hebben over speelgoed bouwplaten en bouwsteentjes, dan denken we allemaal direct aan de LEGO en DUPLO. Met deze merken zijn we bijna allemaal opgegroeid. Niet zo gek dat we daar als eerste aan denken. Maar wist je dat er tegenwoordig bouwplaatjes en bouwsteentjes verkrijgbaar zijn die een stuk goedkoper zijn? Dat terwijl je amper verschil merkt tussen het bouwspeelgoed van deze webshop en de bekende merken LEGO en DUPLO.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *