Ontspan in de duinen

By  |  0 Comments


Even uitwaaien langs de kust. Als het weer het toelaat gaan wij Nederlanders graag een dagje naar het strand. Een wandeling in de duinen, schelpen zoeken op het strand, een verfrissende duik in de zee of gewoon zonnebaden. De Nederlandse duinen lijken een soort niemandsland: het stukje tussen de zee en het vasteland. Er is geen betere plek om te ontspannen dan in de duinen. Niemand wil toch een fantastisch uitzicht vanaf de duintoppen missen? Hieronder lees je meer over de mooiste duingebieden van Nederland en hoe je er optimaal kan ontspannen.

De mooiste duinlandschappen

Nederland kent veel mooie duingebieden, waarvan we er een aantal graag uitlichten. Laten we beginnen met het Nationaal Park Hollandse Duinen. Het gebied ligt bij de Noordzee, tussen het strand en het binnenland. Het gebied is ruim 5000 jaar geleden ontstaan door stijging van de zeespiegel. Deze duinen zijn een waar kunstlandschap. Hier wisselen duinen, zeedorpen, landgoederen en steden elkaar af. Er bevinden zich verschillende wandel- en fietsroutes in dit duinlandschap.

Eén van de grootste duingebieden van Nederland is het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Huur een fiets of ga wandelen en je zult bossen, meren, poen stukken en uitzichtpunten tegenkomen. Het is ook het leefgebied van legio bijzondere dieren en planten. Bescherming van dit unieke duingebied is ontzettend belangrijk.

Het hoogste duingebied is de Schoorlse Duinen. Je vindt hier strand, stuivende duinen, bossen en heide. Er bevinden zich hier veel verschillende soorten vogels. Als je houdt van klimmen en dalen dan zijn de Schoorlse Duinen de ideale plek voor jou.

Om het volgende nationale park te kunnen bezoeken, reizen we af naar het zuiden van ons land. In Noord-Limburg bevindt zich Nationaal Park De Maasduinen. Iets wat je waarschijnlijk niet verwacht, maar toch kan je hier door de duinen lopen. Ook bossen, heide, akkers, stuifzanden en vennen behoren tot dit gebied. Het geruis van de zee ontbreekt hier, maar het mooie landschap maakt dit goed.

Dagje naar de duinen

Wil je even je hoofd leegmaken of simpelweg genieten van een stukje uniek Nederlands landschap? Bezoek dan de duinen. Ontdek de natuur te voet, per fiets of via het water. Loop door de golvende duintoppen, luister naar de zee en geniet. Zoek een plekje om te zitten en ontspan. Het geluid van de meeuwen boven je en het zand dat stuift door de duinen zorgen voor rust. Pak een notitieboekje erbij en orden je gedachten door ze op te schrijven. Om notitieboekjes te personaliseren, kan je ze laten bedrukken. Notitieboekjes bedrukken is uniek en zal vaak gebruikt worden. Ook andere artikelen zoals slippers bedrukken is mogelijk. Tijdens een duin- of strandwandeling komen ze goed van pas.

Lees ook: 3 leuke wateractiviteiten om in de zomer te doen

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *