Tips om te besparen op je zorgverzekering

By  |  0 Comments


Met deze tips ga je zeker besparen op je zorgverzekering. Je verzekeren voor goede zorg is overigens al duur genoeg! Laten we dus snel kijken waarop en op welke manier de juiste keuzes maken je echt zal helpen. Om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. 

Kies voor een aanvullende verzekering

Kijk goed naar de aanvullende verzekeringen die er zijn. Niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde zorg. Het kan dus zomaar verschil maken om wel of niet aanvullend voor bepaalde zorg verzekerd te zijn. Vergelijk ook de aanvullende verzekeringen onder verzekeraars eens met elkaar. Zo krijg je een goed beeld van wat het je kan opleveren. Kies vervolgende de ziektekostenverzekering die bij jou past.

Je eigen risico verhogen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Maar let op, dit is niet voor iedereen een slimme keuze. Als je zorg nodig hebt of wanneer je het eigen risico nu al lastig kunt betalen is het een reden dit niet te doen. De besparing per maand weegt niet op tegen het risico dat je moet betalen.

Zorgtoeslag aanvragen

Elke Nederlander met een laag inkomen heeft mogelijk recht op zorgtoeslag. Hoe hoog de toeslag is hangt samen met het inkomen dat je hebt. Hoe meer inkomen je verdiend hoe lager de toeslag zal worden. Let op, heb je een toeslagpartner? Dan tellen beide inkomens voor de inkomensgrens.

Verzeker je gezin na behoefte

Als gezin ben je vrij om de zorg te kiezen die een ieder nodig denkt te hebben. Wat het dus verstandig maakt om per gezinslid de verzekeraars te vergelijken. Je kan op deze manier veel geld besparen! Meer dan als iedereen bij dezelfde verzekering verzekerd zal worden.

Maak je eigen risico op

Heb je dit jaar nog een klein restant eigen risico staan of inmiddels alles verbruikt? Laat de resterende behandelingen dan voor 31 december plaatsvinden. Want vanaf 1 januari gaat jouw nieuwe eigen risico in! Vaak kun je dit overleggen met de zorgverlener.

Kies zorg heel zorgvuldig

Als laatste is het natuurlijk altijd goed om je zorg bewust en zorgvuldig te kiezen. Sommige kleine ingrepen of oplossingen kun je namelijk prima bij een huisarts vinden. Wat als groot voordeel heeft dat dit binnen de dekking van een zorgverzekering valt. Daar kun je in een aantal gevallen dus vele honderden euro’s mee besparen.

Je bewust zijn van zorg die je nodig hebt, kosten en voordelen die je kunt behalen bereik je dus een aanzienlijke besparing. Omdat je op maandelijkse basis als voor de zorg die je nodig hebt niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *