Kies voor sfeervolle led strip verlichting in huis

By  |  0 Comments


Het is tegenwoordig echt de trend: LED strips in huis. Ze maken de sfeer in je huis ontzettend mooi en heb je eenmaal LED verlichting dan wil je niet meer anders. De trend is gezet met dit soort speciale verlichting en brengt veel voordelen met zich mee. Overigens kun je eenvoudig LED lampen in je huis plaatsen, maar wat doe je op plekken waar je geen lampen kunt neerzetten of ophangen? Juist, dan kies je gewoon voor LED strips.

Wat zijn LED strips precies?

Je kunt LED strips zien als flexibele licht strips die verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en varianten. Het mooie van deze strips is dat ze echt ook flexibel zijn. Flexibel in de zin dat je ze heel makkelijk kunt knippen naar gewenste afmetingen. Naast dat ze erg flexibel zijn geven ze ontzettend veel licht, heb je ze in alle kleuren van de regenboog en verbruiken ze ook nog eens relatief weinig energie. LED strips zijn zeker niet voor niets de nieuwste trend in verlichting. 

Waar kun je LED strips plaatsen?

Het mooie is dat je LED strips overal waar je wenst kunt plaatsen. Vooral als indirecte verlichting kun je ze het beste gebruiken. Bij indirecte verlichting kun je denken aan plekken zoals achter de televisie, in een glazen doorzichtig kastje of achter de koof in de woonkamer. Men gebruikt LED strips ook vaak voor onder de keukenkastjes en bovenop de keukenkastjes. Zo word je aanrecht goed verlicht en creëer je een hoog plafond.

Andere mogelijkheden waar je LED strips kunt plaatsen

Wat te denken om LED strips te plaatsen in je badkamer? Heb je een spiegel, maar zonder verlichting? Plaats gewoon een LED strip, niet moeilijk doen. Als je besluit je badkamer te verbouwen pak het dan gelijk goed aan en verwerk de strips in de vloer of in de douche. Sfeer creëren kan uitstekend bereikt worden met LED strips. Of wat te denken om je unieke schilderij wat meer verlichting te geven zodat het nog beter zichtbaar wordt? Ook hier is het antwoord LED strips. Tot slot kun je LED strips makkelijk verwerken in je slaapkamer. De vloer wordt mooi verlicht en ook kan je je kledingkast heel mooi opfleuren.

Hoe verwerk je LED strips precies?

Je zou denk dat je LED strips met hamers, schroeven en spijkers moet vastzetten. Maar laat dat soort gereedschap maar achterwege van je kunt LED strips heel makkelijk en eenvoudig opplakken door LED profielen te gebruiken. De ledstrips kun je eenvoudig in dit profiel bevestigen, waardoor je stijlvolle verlichting creëert. Bij elke LED strip staat aangegeven waar je mag knippen en dit is om de paar centimeter. Tip en belangrijk is om LED strips met de juiste voeding aan te sluiten. Je hebt namelijk strips van 12V en 24V. Kijk voor een juiste voeding naar het aantal watt per meter. Een handige formule is aantal meters keer het vermogen. Bereken het overigens niet te krap anders kan de voeding oververhit raken.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *