Scheiden: een einde, maar ook nieuw begin voor beiden

By  |  0 Comments

In de beginjaren van jullie relatie had niemand zien aankomen dat jullie op dit punt zouden belanden. Al helemaal niet op jullie huwelijk. Vol op liefde, vol op geluk, zonnestralen te over, alle mensen die jullie lief zijn om je heen en aan geluk geen gebrek. Een prachtige dag. Wellicht zijn er in de jaren die volgden ook al kinderen uit jullie liefde voort gekomen. Maar nu zijn jullie op dit punt. Het gaat niet meer.

De knoop doorhakken

Het moment dat jullie naar elkaar uitspreken om te gaan scheiden, kan heel lang duren. Je besluit dit ook niet zomaar. Een relatie van jaren lang verbreek je ook niet zomaar, dus een huwelijk al helemaal niet. Wanneer er kinderen in het spel zijn, proberen veel partners het nog lange tijd voor de kinderen. Maar de kans is aanwezig dat ook zij voelen dat jullie niet gelukkig zijn. Om te voorkomen dat jullie te lang in een sleur blijven leven en iedereen hier dood ongelukkig uit komt, moet de knoop worden doorgehakt. Gaan jullie er alles aan doen gelukkig te zijn met elkaar of gaan jullie verder zonder elkaar?

Makkelijker gezegd dan gedaan

Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Er is namelijk ooit heel veel liefde en geluk geweest en de kans is aanwezig dat die liefde nog steeds ergens verstopt zit. Helaas maken jullie elkaar niet meer gelukkig. Dit kan zijn omdat je jezelf hebt ontwikkeld door de jaren heen, je bent veranderd door bepaalde gebeurtenissen, of je merkt dat juist de thuiswonende kinderen jullie bij elkaar hielden. Probeer deze gevoelens en redenen zo veel mogelijk hardop naar elkaar uit te spreken. Zo ontstaat er begrip en acceptatie.

Want die acceptatie is er niet altijd

Het gebeurt heel vaak dat één van de twee wil scheiden, maar de ander dat niet accepteert. Dat is erg pijnlijk, voor iedereen. Probeer te voorkomen dat jullie vol strijd uit elkaar gaan. Overtuig de ander ervan dat het beter is voor jullie geluk en wellicht ook voor de kinderen.

Regel het samen

Probeer alles zo veel mogelijk samen te regelen. Zo voorkom je dat het een vechtscheiding wordt. Heb je wel eens gedacht aan een mediator voor scheidingen? Zij zitten door het hele land en helpen jouw bij het regelen van je scheiding, zonder dat er een rechtszaak aan te pas hoeft te komen. Want daar wordt niemand vrolijk van. Waar je ook woont, er staat altijd iemand voor je klaar. Bekijk bijvoorbeeld eens een mediator.

Regel het goed en regel het samen. Een scheiding is een verdrietige afsluiting van jullie geluk, maar biedt ook een gelukkig nieuw begin voor jullie beide.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *