Ruimtebesparende oplossingen voor de kleine slaapkamer

By  |  0 Comments


Niet iedereen is gezegend met een prachtige grote slaapkamer. Doordat er een enorm woningtekort is ontstaan, zien we namelijk dat nieuwbouwwoningen een stuk kleiner worden gemaakt. Bovendien is zelfs in relatief grote woningen duidelijk te zien dat er altijd één slaapkamer wat kleiner is dan de rest. Dat hoeft niet problematisch te zijn. In de meeste gevallen is het alsnog mogelijk om de meest essentiële meubels te plaatsen. Maar wat als dit wel moeilijk gaat of als je het lastig vindt om nog een beetje extra sfeer in deze ruimte te krijgen?

Gelukkig is er ook in de kleine slaapkamer nog genoeg mogelijk. Dankzij een aantal ruimtebesparende oplossingen zoals het gebruik van vouwbedden in de logeerkamer, wordt het een stuk eenvoudiger om niet alleen sfeer te creëren, maar de ruimte ook praktisch in te richten. Benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij hebben een aantal handige ruimtebesparende oplossingen voor je op een rijtje gezet.

Gebruik de ruimte onder het bed

Bij de meeste bedden is er ook nog wel wat ruimte onder het bed beschikbaar. Helaas wordt hier vrijwel nooit gebruik van gemaakt. Want wat moet je hier dan opbergen? Wij raden aan om hier wel degelijk gebruik van te maken. Schaf een aantal lage plastic bakken (eventueel op wieltjes) aan en plaats deze onder het bed. Deze zijn ideaal voor het opbergen van beddengoed of misschien zelfs wel een seizoensdekbed. Wil je een dekbed online kopen bij Weidswonenenslapen? Dan hoef je je voortaan nooit meer zorgen te maken of je deze wel kwijt kunt. Ruimte genoeg en niemand die het ziet.

Maak gebruik van de hoogte

Het lijkt soms best lastig om een kleine slaapkamer sfeervol aan te kleden. Want hoe doe je dat als je eigenlijk zo min mogelijk decoratiestukken in de ruimte wilt plaatsen? Simpel, maak gebruik van de hoogte en bovenal de muren. Denk dus aan mooie schilderijen, spiegels (ook goed om de ruimte optisch te vergroten!) en kies voor lichte kleuren aan de wanden in de slaapkamer. Je kunt zelfs een 2 persoons klamboe kopen. Dit geeft de ruimte direct wat extra sfeer en het neemt nauwelijks ruimte in beslag.

Wist je dat je ook slim gebruik kunt maken van de hoogte als je opbergruimte nodig hebt? Laat bijvoorbeeld een kastenmuur op maat maken en plaats zoveel mogelijk spullen die je slechts incidenteel gebruikt op hoogte. Zo kan je meer kwijt in de slaapkamer en ziet de ruimte er veel meer geordend uit.

Kies voor multifunctionele meubels

Doordat woningen en kamers steeds kleiner worden, stijgt ook het aanbod van multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank of een bed met extra opbergmogelijkheden. Hiermee sla je dus twee vliegen in één klap en hoef je niet twee aparte meubels in de ruimte te plaatsen. Zo bespaar je een hoop extra ruimte. Multifunctionele meubels zijn dan ook onmisbaar in iedere kleine (slaap)kamer.

Lees ook: Meer ruimte in huis creeëren: 3 ideeën

Dit artikel is geschreven met samenwerking GMU | Data Driven Google AdWords.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *