Wat is een geschikte tv beugel?

By  |  0 Comments


Als je een nieuwe flatscreen tv wilt plaatsen in de woonkamer heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo kun je een mooi tv meubel of kastje kopen waar je de televisie opzet of je plaatst de tv op een op maat gemaakte plank. Maar je kunt er ook voor kiezen om de tv op te hangen aan een tv beugel. De moderne flatscreen tv’s zijn zo plat dat ze bijna geen ruimte meer in beslag nemen. Tv beugels zijn er in diverse uitvoeringen zoals een muurbeugel, draagbare beugel of kantelbare beugel. Een tv beugel kan je meer vrijheid geven in het bepalen van de juiste stand van de tv. Wil je ook een tv ophangen aan een ophangbeugel, maar weet je niet goed welke optie je moet kiezen? We leggen de verschillen uit.

De verschillende soorten tv beugels

Wanneer je rondkijkt tussen het aanbod met tv beugels, zie je al snel dat er meerdere opties zijn. Voor iedere situatie is er dan ook een passende keuze te vinden. De verschillende soorten ophangbeugels die je kunt tegenkomen zijn:

  • De vaste tv beugel

Wanneer je wilt dat je tv dicht tegen de muur hangt, kun je kiezen voor een vaste tv beugel. Deze neemt weinig ruimte in, waardoor de tv plat tegen de muur kan komen. Dit geeft een strak uiterlijk en zorgt ervoor dat je de achterkant van de tv niet ziet als je vanaf de zijkant kijkt.

  • De flexibele tv beugel

Wil je wat meer vrijheid in het bepalen van de stand van de tv? Dan kun je een flexibele tv beugel overwegen. Deze kun je bewegen, waardoor je steeds weer kunt kiezen welke stand op dat moment het beste is. Er zijn verschillende opties, namelijk draaibaar, kantelbaar of een combinatie van beide.

  • De extra lange tv beugel

Met een tv beugel die extra lang is krijg je nog meer bewegingsvrijheid. De lange arm kan ver uitgetrokken worden en in de juiste stand gezet worden. Dit kan een ideale optie zijn wanneer de tv in een nis zit of aan een muur hangt die te ver weg is.

  • De elektrische tv beugel

Wanneer je nog wat extra gebruiksgemak wilt, kun je een elektrische tv beugel overwegen. Deze werkt met behulp van een afstandsbediening, waardoor je de beugel op afstand kunt bedienen.

De juiste afmeting kiezen

Tijdens het uitzoeken van een tv beugel is het belangrijk om rekening te houden met de juiste maten. Let ten eerste op de afmeting van je tv. Een tv van 65 inch is bijvoorbeeld een stuk groter en zwaarder dan een tv van 43 inch. Zorg er dan ook voor dat je een ophangbeugel kiest die past bij het formaat. Verder is de VESA-maat erg belangrijk, want hiermee worden de verticale en horizontale bevestigingspunten weergegeven. Veel bekende merken hanteren hun eigen VESA-maten, waardoor het aan te raden is om een tv beugel te selecteren die past bij het merk van je tv wanneer dit mogelijk is.

Lees ook: Zo werk je de televisie weg in je interieur

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *