Slaap beter met een goed bed en kussen

By  |  0 Comments


Zorg voor voldoende nachtrust door te investeren in een goed bed en bijpassend kussen. Kies je voor een klassiek kussen, of geef je de voorkeur aan een neksteunkussen? Zeker wanneer je in de ochtend regelmatig last hebt van een stijve nek, loont het om zo’n neksteunkussen te overwegen. Het zorgt voor meer stabiliteit aan je nek! In dit artikel lees je meer over de aankoop van een nieuw bed en kussen. Vergeet niet om een bijpassend dekbed te bestellen, het dekbed moet in de wintermaanden lekker warm zijn en in de zomerperiode ademend werken.

 

Boxspring of ledikant kiezen? 

Bij de aankoop van een nieuw bed heb je doorgaans keuze uit twee soorten bedden, namelijk: het klassieke ledikant en een boxspring. Een boxspring heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, mede door de luxe uitstraling hiervan. Toch hoeft een boxspring niet per definitie de beste keuze te zijn. Door de stoffen ombouw van een boxspring neemt deze meer stof op. Daarbij kunnen er bij een hoofdbord met stoffen bekleding vlekken ontstaan als je hier in de nacht tegenaan komt. Ook het vervangen van een matras is bij een boxspring veel lastiger dan bij een ledikant.

 

Bijpassend dekbed voor je bed kopen 

Combineer een nieuw bed met een nieuw dekbed. Er zijn verschillende soorten dekbedden verkrijgbaar. Denk aan het verschil in materiaal waarvan het dekbed gemaakt is. Kies je voor een wollen, katoenen of bijvoorbeeld synthetisch dekbed? Naast het verschil in het gebruikte materiaal, speelt ook de dikte hiervan een belangrijke rol. Een dik dekbed is in de winter wenselijk, maar in de zomer absoluut niet. Zonder dekbed slapen vindt niet iedereen even prettig. Kies in de zomer daarom voor een luchtig en ademend dekbed.

 

Geschikt kussen bij jouw slaaphouding 

Een derde element is het kussen. Eerder las je al, dat een neksteunkussen een goede optie kan zijn als je regelmatig op staat met pijn aan je nek. Kies je voor een klassiek kussen, dan is het belangrijk om je hier goed over te laten informeren. Over het algemeen wordt de keuze voor een specifiek model kussen bepaald op basis van je slaaphouding. Ben jij iemand die voornamelijk op zijn of haar zij ligt? Wil je een kussen die je nek ondersteunt, maar geen speciaal neksteunkussen is? Zowel online, als in een showroom kan men je adviseren over een geschikt kussen bij jouw slaaphouding. 

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *