Duo rolgordijnen, de slimme rolgordijnen

By  |  0 Comments

Op gebied van raamwering heb je veel keuze. Van gordijnen, rolgordijnen, shutters tot jaloezieĆ«n of duo gordijnen. Rolgordijnen zijn gemakkelijk te bedienen maar ook wel wat saai, terwijl jaloezieĆ«n vaak in diverse luxe varianten verkrijgbaar zijn. De duo rolgordijnen combineert het beste van beide. Ze zijn dan ook Ć©Ć©n van de meeste verkochte rolgordijnen. En dat is niet zonder reden, duo rolgordijnen zorgen niet alleen voor luxe raamdecoratie, maar ook de lichtinval kan zelf worden geregeld. Hierdoor heb je met deze rolgordijnen invloed op het creĆ«ren van een sfeer in een ruimte. Wil je stijlvolle raambekleding in huis? Kies dan voor de aanschaf vanĀ duo rolgordijnen.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen zijn rolgordijnen die bestaan uit twee verschillende stofbanen welke over elkaar heen schuiven. De ene baan is gemaakt van doorzichtige gaas en de andere is gemaakt van een ondoorzichtige stof, oftewel je beschikt over een transparante en een gekleurde stofbaan. Door middel van een rolsysteem kunnen de twee lagen over elkaar heen geschoven worden. Wil je de ruimte iets donkerder maken en ben je gesteld op privacy, dan schuif je de ondoorzichtige stof gelijk met de doorzichtige stof. Wil je juist meer licht in de ruimte, dan schuif je de ondoorzichtige stof van de voorste laag over de ondoorzichtige stof van de achterste laag.

Voordelen

De duo rolgordijnen – ook wel roljaloezieĆ«n of zebra gordijnen genoemd- hebben veel voordelen. Het eerste voordeel is dat door de gekleurde en de transparante baan leuke effecten gecreĆ«erd kunnen worden met meer of minder lichtinval. Ook kun je zelf de mate van transparantie, zonwering en zicht regelen, dit kan gemakkelijk met de bedieningsketting. Dit in tegenstelling tot normale rolgordijnen waar je alleen kunt kiezen voor open of dicht. Bij de duo rolgordijnen bewegen de banen onafhankelijk van elkaar, hierdoor lijkt het in functie op rolgordijnen maar ze hebben een luxere uitstraling en meer mogelijkheden. Het is een handige raamkleding voor woonkamers of serres.

Diverse modellen

Er zijn diverse modellen beschikbaar als je duo rolgordijnen wilt kopen. Zo heb je semi-transparante duo rolgordijnen en verduisterende duo rolgordijnen. De semi-transparante rolgordijnen zijn ideaal als je graag daglicht in een ruimte wilt hebben, maar ook gesteld bent op privacy. De dichte gekleurde banen zijn zo geweven dat het nog steeds mogelijk is om naar buiten te kijken door de banen. Ook heb je geheel verduisterde duo rolgordijnen. Hiermee kan je nog steeds zelf privacy, zonwering en lichtinval regelen, maar ze zijn ook nog eens gemaakt van verduisterde stof. Hierdoor kan je al het daglicht buitensluiten, deze modellen zijn ideaal voor slaapkamers.

Aanschaffen van duo rolgordijnen

Wil jij ook raamdecoratie gaan aanschaffen? Dan kun je kiezen voor verschillende manieren om de rolgordijnen te monteren. Je kan ze aan het plafond of aan de wand monteren. Ook is er ook een groot aanbod in diverse kleuren. Van de standaardkleuren zoals zwart, blauw of wit tot dezelfde tint als de verf op jouw muren: het aanbod in kleuren is groot. Ā Kies ook voor het aanschaffen van duo gordijnen dan combineert je eenvoudig het gemak van rolgordijnen maar de look van jaloezieĆ«n. Kies voor stijlvolle en mooie raamdecoratie en haal de duo rolgordijnen in huis.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *