3 voorbeelden van stijlvolle raamdecoratie op een rij

By  |  0 Comments

Als je ’s avonds lekker op de bank zit of op zondagochtend in je pyjama naar beneden de trap af komt lopen, wil je niet dat iedereen die langsloopt je uitgebreid kan bekijken. Wij Nederlanders staan er dan misschien om bekend dat we altijd alles open hebben, een set goede gordijnen voor de ramen is toch geen overbodige luxe. Mooie raamdecoratie vinden kan nog best uitdagend zijn. Sommige dingen zijn al snel oubollig, andere voldoen weer niet aan de stofeigenschappen die je wenst en ga zo maar door. In dit artikel zetten wij 3 voorbeelden van stijlvolle raamdecoratie op een rij.

1.In-betweens

Misschien zit je niet te wachten op dikke overgordijnen in je huis, maar vind je het wel prettig om een soort beschut gevoel te hebben met behulp van raamdecoratie. Dan zijn in-betweens een goede keuze. Deze gordijnen zitten tussen hele dunne vitrage en hele dikke overgordijnen in. Precies wat jij zoekt dus. Ga jij huisje stijlvol inrichten? In-betweens mogen dan niet ontbreken in dat stijlvolle. Ze zorgen voor een geborgen sfeer en houden de ergste inkijk tegen. Het geeft een warm, veilig en geborgen gevoel en dat is toch precies wat je zoekt in je huis?

2. Plissé gordijnen

In tegenstelling tot de traditionele luxaflex en alle raamdecoratie varianten daarop, kun je bij plissé gordijnen zelf kiezen hoe je de gordijnen hangt. Bij de bottom up-top down variant kies je zelf hoeveel ruimte er onder én boven het gordijn over is. Handig als je een raam aan de straatkant hebt waar je eigenlijk wel het licht, maar niet de turende blikken van wilt hebben. Sommige mensen plakken plakplastic op hun raam, met plissé gordijnen pak je jouw raamdecoreatrietoch net even wat stijlvoller aan.

3.    Overgordijnen

Ook de traditionele overgordijnen zijn nog steeds een prima keuze raamdecoratie als je een stijlvolle inrichting wilt. Vroeger werden deze niet alleen gekocht om de inkijk tegen te gaan, maar ook om de zon tegen te gaan. Mede daarom werden sommige kleuren bijna niet verkocht, omdat ze veel te veel verkleuren in de zon. Maar gelukkig hoef je je daar tegenwoordig niet meer druk om te maken. Je kunt eenvoudig screens op maat laten installeren, zodat je de achterkant van je gordijnen én van je meubels beschermt tegen de invloed van het zonlicht. Dat betekent dat je vooral gordijnen kunt gaan kiezen die je mooi vindt zonder dat ze per sé praktisch moeten zijn.

Veel succes met stijlvolle raamdecoratie kiezen die in jouw inrichting passen en geniet van je interieur!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *