Daten met je collega: hoe doe je dit op Valentijnsdag?

By  |  0 Comments

Het duurt niet lang meer voordat Cupido op de deur staat te kloppen. Valentijnsdag komt eraan. You love it or you hate it. Valentijn is ondertussen uitgegroeid tot hét symbool van de anonieme liefde. Vertellen dat je iemand heel leuk vind is altijd spannend, zeker als het je collega is. Je hebt dan namelijk ook te dealen met de kans dat jouw werkgever problemen heeft met jouw liefdesverklaring. Date jij met je collega en heb je geen idee hoe je dit op Valentijnsdag aan moet pakken? Met deze 5 tips kom jij 14 februari zonder problemen door.

1. Vermijd klef gedoe op de werkvloer

Dé gouden regel voor het hebben van een relatie met je collega is het vermijden van kleffigheid op de werkvloer. Helaas geen gekus en geknuffel tijdens werktijd! Zorg er op de veertiende van februari ook voor dat je geen grote knuffelberen, bossen vol rozen of chocolade harten laat bezorgen aan het bureau van jouw lief. Daar zitten je collega’s écht niet op te wachten.

2. Toch je collega verrassen?

Wil je op de dag van de liefde toch jouw collega de liefde verklaren? Of zijn jullie al een stel en wil je graag iets leuk voor hem of haar doen? Doe dit dan op zijn of haar privé adres. Dit bespaart je een hoop ongemakkelijke momenten met collega’s en het is wel zo persoonlijk tegenover jouw liefde.

3. Date je met je collega? Draai er niet omheen op de werkvloer

Het grote gevaar van liefde op de werkvloer is het feit dat het je professionele carrière kan beschadigen. Niet alle bedrijven zijn het eens met het feit dat collega’s een relatie met elkaar hebben. Is de liefdesverklaring aan jouw collega succesvol deze Valentijn of heb jij een relatie met je collega en is dit nog niet bekend op de werkvloer? Vertel het dan zo snel mogelijk! Overleg hoe jullie het gaan vertellen aan jullie collega’s en vertel het altijd eerst aan je manager.

4. Wees niet bang voor ontslag

Ben je hopeloos verliefd op jouw collega, maar ben je bang dat je ontslagen wordt als dit uitkomt? Wees niet bang! Een werkgever kan een werknemer niet ontslaan vanwege een relatie op de werkvloer. Dit staat namelijk in de wet. Je hebt recht op je privacy en daar valt de vrije partnerkeuze ook onder. Veroorzaakt een relatie problemen op de werkvloer of is er een relatie tussen een manager en iemand die onder hem of haar werkt? Dan kan het zijn dat dit leidt tot een gesprek hierover.

 5. Maak goede afspraken!

Word je liefde deze Valentijnsdag beantwoord? Accepteert de werkgever jullie relatie en zijn collega’s blij voor jullie? Dat is helemaal super! Maar onthoud dat een relatie hebben met een collega best lastig kan zijn. Maak goede afspraken over hoe jullie met elkaar omgaan op het werk. Het zou namelijk zonde zijn als jullie relatie hieronder lijdt of dat één van jullie op zoek moet naar een nieuwe baan.

Happy Valentinesday!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *