Breng persoonlijkheid in je huis met een portretschilderij van je geliefden

By  |  0 Comments


Een gezellig en knus huis heeft natuurlijk veel leuke versieringen en decoraties. Ziet je huis er saai uit? Dan kun je makkelijk het interieur van je huis wat meer fleur geven, bijvoorbeeld door een mooi schilderij aan de muur te hangen. Heb je weleens een portretschilderij overwogen? Dit is een goede manier om een bijzonder persoon een warm hart toe te dragen, daarnaast zorgt het natuurlijk ook voor meer sfeer in huis. We kunnen ons voorstellen dat je nu wel geïntrigeerd bent door portretschilderijen en hier graag wel meer over wilt weten. Daarom leggen we in dit artikel alles uit dat je moet weten over portretschilderijen. 

Wat is een portretschilderij?

Een portretschilderij verschilt qua techniek niet veel van een normaal schilderij. Grofweg worden er dezelfde materialen, verf en doeken gebruikt. Het enige verschil is dat bij een portretschilderij specifiek op het hoofd van een persoon wordt gefocust. 

Het doel van een portretschilderij is dus een realistische weergave van een bepaald persoon. Denk bijvoorbeeld aan een belangrijk figuur uit de geschiedenis of een bekendheid. Echter, voor veel mensen is het veel aantrekkelijker om iemand op portret te laten schilderen die ze daadwerkelijk kennen, bijvoorbeeld dierbaar personen of geliefden. 

Als je ervoor kiest om je geliefden op portret te laten schilderen, dan laat je duidelijk je waardering en liefde voor deze persoon zien. Je verzilvert immers zijn of haar gezicht op het doek waarna het voor altijd in je huis te bezichtigen is. Met dit woon accessoire maak je je huis dus echt persoonlijk.

Waarom je geliefde op portret verzilveren? 

Je hebt hierboven kunnen lezen dat je verschillende personen op het portret kunt laten schilderen, maar waarom zou je voor je geliefde kiezen? Ten eerste houd je natuurlijk zielsveel van je geliefde, een portret van deze persoon geeft dan automatisch meer sfeer aan je woning. 

Ook kun je ervoor kiezen om een overleden persoon op portret te laten schilderen. Dit kan door middel van een foto. Je geeft de foto van je geliefde aan de kunstenaar en vervolgens zal hij het gezicht overschilderen op het doek. Je kunt dit portret op een bijzondere plek in huis hangen, bijvoorbeeld op een speciaal plekje in de woonkamer. Zo kun je altijd aan je geliefde denken. 

Verder hoeft het natuurlijk niet om één persoon te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je familie op portret te laten schilderen. Een familieportret staat altijd leuk in de huiskamer en laat aan je gasten zien hoe trots jij bent op je familie. 

Schilderij laten maken 

Ben je overtuigd geraakt en zou je zelf wel een portretschilderij willen hebben van je geliefde(n)? Dan kun je eenvoudig zelf een schilderij laten maken. Het enige dat jij hoeft te doen, is je geliefde laten poseren. 

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een foto aan te leveren die de kunstenaar kan overschilderen. Met een portretschilderij van je geliefde haal je altijd op een leuke manier meer sfeer in huis. 

Lees ook eens dit artikel: 4 tips om weer van je woning te kunnen houden

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *