Kinderkamer inrichten? Dingetjes om te onthouden

By  |  0 Comments


Een ruimte creëren voor je kind om te spelen en te groeien kan en moet een leuke ervaring zijn. Ondanks kan het ook een uitdaging zijn. Een mooie, functionele kamer, waar je kind nu en de komende jaren van zal houden, is tenslotte een hele opdracht! Heb je wat hulp nodig? Maak je geen zorgen, hier vind je ideeën voor fabelachtige kamers, legendarische bedden kind, kleurrijke inrichting tips om je te helpen de huidige wensen en toekomstige behoeften van jouw kind in kaart te brengen.

Houd het simpel

Minder is meer, wanneer we het over kinderkamers hebben. Wat ook betekent meer plaats voor je oogappel om te spelen. Minimaliseer meubilair en bedden kind dus om ervoor te zorgen dat de ruimte niet te druk wordt.

Richt een kindvriendelijke ruimte in.

Om een kindvriendelijke ruimte in te richten kun je het best inbeelden dat je een meter hoog bent. Een functionele kamer creëer je het beste door genoeg nuttige opbergruimte te voorzien dat je hen ook leert om zelfstandig alles terug fatsoenlijk te maken na het spelen.

Lees hier het artikel: Tips voor het inrichten van een kleine babykamer.

Focus op spelen

Om een kamer te ontwerpen waar je lieveling dol op zal zijn, concentreer je je op datgene wat hij het liefste doet: spelen! Koop daarom speelgoed in die je in de kinderkamer kan plaatsen. Een goed voorbeeld van een speelgoedwinkel waar je het kan halen is de Intertoys.

Laat wat magie binnen

Een straaltje magie, een handvol toverkunst en een snuifje verbeelding, het recept voor een betoverende kamer. Stimuleer hun creatieve gedachten dag en nacht door de ruimte ook te voorzien van lichtgevende sterren.

Benut de ruimte van de kamer zo goed mogelijk

Geen onnodige verkwisting, zoals aangehaald voordien, minder is meer. Maak gebruik van meubilair die nodig is en tegelijk functioneel. Kinderen hebben nogal de neiging om veel spulletjes te hebben.

Verdubbel de opbergruimte

De kamer van je kleintje richt je het beste in met een grote verbeelding. Wie heeft als vroeger niet gedroomd van legendarische auto- of kasteel loft bedden kind, wat tegelijkertijd veel schappen en opbergruimte voorziet. Online en in speciaalzaken vind je een ruim gamma aan die voorzien in schattigheid als doelgerichtheid.

Speel met kleur

Kinderen houden van kleur, maar de juiste kiezen kan soms lastig blijken. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor een neutrale opstelling, die makkelijk kan worden bijgewerkt naarmate ze ouder worden.

Gebruik patronen en textuur

De stiefzusjes van kleur, patronen! Laat je inspireren door behang en op zoek te gaan naar muurstickers.

Houd die handjes en gedachten bezig

Bevorder hun ontwikkeling en mentale gezondheid door net de perfectie harmonie te voorzien van spel en werk, de slaapkamer wordt namelijk ook de plek waar ze huiswerk zullen gaan maken.

Geef ze een plekje om eventjes te ontsnappen

Een leeshoek is een uitgekeken plekje voor je oogappel om even te ontsnappen aan alle drukte die hun leven soms wel kan binnensluipen. Een wigwam of dromerig tapijtje met wat kussentjes voorziet om hen daaraan te laten ontglippen. Niets geeft kinderen een betere start in het leven dan het koesteren van de liefde voor boeken en lezen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *