5 handige tips voor een opgeruimde zolder

By  |  0 Comments


Wordt het tijd om de zolder eens grondig schoon te maken en op te ruimen? Dan kan dit behoorlijk wat tijd in beslag nemen voordat je een opgeruimde zolder hebt. Soms is het zelfs nodig om een vuilcontainer te huren, zodat je alle rotzooi dat jarenlang op zolder heeft gestaan eindelijk weggegooid kan worden.

1. Kies een handige plek voor je spullen

Hoe vaak gebruik je wat je op zolder zet? In de lente of zomer gebruik je de kampeeruitrusting en in december worden carnavalskostuums en kerstartikelen uit de kast getrokken. Maar alle andere dingen? Er zullen genoeg spullen staan waarvan je niet eens meer weet dat je ze had. Als je een nette zolder wilt, kun je een grondige schoonmaak inplannen. Open alle dozen, kasten en lades en kijk of je deze spullen echt nodig hebt. Heb je al nieuwe? Weg ermee in de grofvuil container! Of toch liever niet? Geef het dan een logische nieuwe plek. Twijfel je toch een beetje? Zet deze spullen in een aparte kist of doos en beslis wanneer je klaar bent met opruimen of je deze echt wilt houden.

2. Stap voor stap opruimen

De hele zolder hoeft niet in één keer geleegd te worden, als je elke keer een vuilniszak of zak vult met spullen die je niet meer gebruikt, kom je er ook wel. Overigens geldt dit niet alleen voor de zolder, je woning kun je ook op deze manier ontdoen van rommel die je niet meer gebruikt. Ga bijvoorbeeld op dagen dat je schoonmaakt met vuilniszakken door het huis. Wanneer je spullen tegenkomt die je niet meer gebruikt, gooi ze weg. Zo ontdoe je je huis beetje bij beetje van onnodige dingen waar je toch niks mee doet en die alleen maar in de weg staan.

3. Deel je zolder logisch in

De meeste zolders zijn meestal onhandige ruimtes met vreemde afmetingen. Ook is deze ruimte vaak moeilijk te bereiken vaak gaat dat via trappen of een gat in de vloer. Bewaar er dus geen spullen die je vaak nodig hebt. Toch zijn er altijd dingen die je maar één of een paar keer per jaar nodig hebt. Het logisch inrichten van je zolder is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat deze een opgeruimde ruimte behoudt. Houd dingen die je nooit nodig hebt achterin. Dingen die je vaker gebruikt bewaar je dichter bij de ingang, die kun je dus meteen pakken als je ze nodig hebt.

4. Maak gangpaden

Zet je zolder ook niet helemaal stampvol, dat is erg onhandig als je iets van achteren moet pakken. Zet bijvoorbeeld dingen links en rechts, maar houd de gangpaden vrij. Zo kun je overal makkelijk komen.

5. Kasten en planken

Een andere handige tip is om handige kasten, planken of andere opbergmeubels te plaatsen. In elke kast, plank of stelling kun je je spullen opbergen zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *