Met deze 3 tips zorg je ervoor dat jouw sollicitatie opvalt!

By  |  0 Comments

Of je nu op zoek bent naar een bijbaantje of solliciteert voor een managementfunctie bij een groot bedrijf: een sollicitatie blijft een sollicitatie. En dat is niet alleen spannend, maar ook tijdrovend. De meeste mensen zien er dan ook erg tegenop, want er is nooit een garantie dat het je wat op gaat leveren. Maar probeer het altijd!

Er zijn op het moment genoeg vacatures in de logistiek en ook in andere sectoren schreeuwt men om personeel. Maar dat moet wel het juiste personeel zijn. Het is dan ook een goede investering van je tijd om te leren solliciteren. Er zijn genoeg tips voor een goede sollicitatie. Wij lichten de belangrijkste voor je uit.

Opvallende sollicitatie tip #1: Pick your battles

Solliciteren is een hoop werk – zeker als je wil reageren op meerdere vacatures. Het eerste en meest belangrijke dat je moet doen, is het uitzoeken van de juiste baan om op te reageren. Het is veel effectiever om een paar keer góed te solliciteren, dan om te reageren op een grote hoeveelheid vacatures waar je maar weinig kans maakt, of weinig animo voor hebt. Zorg er dus voor dat je reageert op een baan die je ziet zitten. Dat maakt het schrijven van een goede brief ook meteen een stuk eenvoudiger!

Opvallende sollicitatie tip #2: Schrijf een geweldige brief

Een sollicitatie begint vrijwel altijd met het schrijven van een brief. Maar hoe pak je dat precies aan? Een goed beginpunt is een standaard template voor een sollicitatiebrief. Maar maak van je brief geen invuloefening: neem de tijd om deze op jouw manier te schrijven, en maak duidelijk waarom jij in aanmerking komt voor de baan. Hoe meer je van jezelf kunt laten zien, hoe beter de lezer een idee krijgt van wie je bent. Een écht persoonlijke tekst valt gegarandeerd op tussen de stapel nette en zakelijke brieven.

Opvallende sollicitatie tip #3: Ervaring, ervaring, ervaring

Zowel in je brief als in het sollicitatiegesprek is het belangrijk om te laten zien wie je bent. Onthoud daarbij dat het voor een werkgever vooral belangrijk is dat jij een betrouwbaar en ervaren werknemer bent. Benadruk sowieso je ervaring in het werkveld in je sollicitatie. Hier wordt vaak meer naar gekeken dan je opleiding. Kun je degene aan de andere kant van de tafel overtuigen dat jij de baan zo uit kunt gaan voeren, dan heb je goede kans dat hij of zij onthoudt wie je bent.

Leren solliciteren

Solliciteren kun je echt leren. Aan de hand van de bovenstaande tips kom je al een heel eind. Wil je meer weten, overweeg dan om een training te doen die je cv kan doen opvallen. Als je er positief uitspringt, heb je zo een nieuwe baan.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *