ICT kennis vergroten? Volg deze 3 trainingen

By  |  0 Comments

Tegenwoordig kun je er nauwelijks meer omheen: ongeacht je precieze werkzaamheden heb je op de werkvloer een groot aantal ICT-skills nodig. Communiceren en samenwerken gaat voor een groot gedeelte via het internet en het werken in de Cloud neemt de komende jaren alleen maar toe.  Om bij te blijven en efficiënt te kunnen (blijven) werken, moet je je leven lang blijven leren en ontwikkelen. Vooral op IT-gebied is dit nuttig, want de veranderingen gaan soms best snel. Heb je het gevoel dat je effectiever zou kunnen werken of ga je op zoek naar een nieuwe baan en wil je je cv opkrikken? Vergroot dan je ICT-kennis, met behulp van trainingen die zijn toegespitst op het onderwerp waar je je op wil richten.

ICT training #1 – Microsoft 365-training

Een veelgevraagde en ook zeer praktische en nuttige ICT-training is om beter te leren omgaan met het Microsoftpakket. Verreweg de meeste medewerkers bij uiteenlopende bedrijven maken gebruik van de functionaliteit van Microsoft voor de dagelijkse taken. Microsoft Word, Excel en PowerPoint zijn de meest bekende programma’s. Als gebruiker is het heel handig als je om kunt gaan met deze programma’s en SharePoint. Als IT-professional moet je goed weten hoe je deze systemen implementeert en onderhoudt. Vooral de Azure training, over de cloudoplossing van Microsoft, is een goede om te doen zodat je op de hoogte blijft

ICT training #2 – Windows-trainingen

Op dit moment vernieuwt Windows het besturingssysteem Windows 10 ieder half jaar. Dat gaat aan de hand van software-updates die voor gebruikers vrijwel ongemerkt worden uitgerold. Maar als ICT-professional moet je wel goed op de hoogte zijn van de ins en outs van het besturingssysteem en van de mogelijke problemen en oplossingen die je tegen kunt komen in het werkveld. In zekere zin is het een perfect moment voor een Windowstraining, omdat het naar alle verwachting nog lang zal duren voordat er weer een “grote” update wordt uitgebracht. Kennis die je nu opdoet over Windows blijft dus lang actueel.

ICT training #3 – Managementtraining op het gebied van IT

Niet alleen medewerkers, ook het managementteam moet goed up to date blijven van ontwikkelingen op IT-gebied. Juist omdat de communicatie met klanten steeds vaker digitaal loopt, is het van belang het bedrijf in grote lijnen goed af te stemmen en de ICT-capaciteiten op de juiste manier in te zetten. Met managementtrainingen krijg je inzicht in de aansluiting tussen ICT, het bedrijfsproces aan de ene kant, en de klant of gebruiker aan de andere kant.

Een ICT-training houdt je scherp

Denk jij dat je baat hebt bij een ICT-training, om je kennis op dit gebied up to date te houden of uit te breiden? Doe je voordeel met een van de bovenstaande trainingen en bouw nuttige expertise op voor de rest van je carrière.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *