Op zoek naar een leuke auto? Wat dacht je van private lease?

By  |  0 Comments

Private lease is iets dat steeds populairder wordt in Nederland. Het is meer in opkomst en steeds meer partijen bieden het aan. Maar wat houdt private lease in en wat zijn de voordelen? In dit artikel bespreken wij het allemaal en helpen wij je hopelijk letterlijk en figuurlijk op weg in die leuke auto!

Wat is private lease?

Wanneer je op zoek bent naar een leuke auto, dan zijn er een aantal opties: huren, kopen of private leasen. Private lease is een – inmiddels niet meer zo’n – nieuwe manier om een auto te rijden. In plaats van die leuke auto te huren of te kopen, huur je de auto private lease. Dit betekent dat je de auto privé huurt voor een langere tijd (12, 24, 36, 48 of 60 maanden) voor een vast bedrag per maand. Vaak ben je met private lease goedkoper uit dan met huren of kopen. Het vaste maandbedrag bestaat uit kosten voor onder meer reparatie en onderhoud, verzekeringen (zoals een allriskverzekering) en belastingen (zoals motorrijtuigbelasting, ook wel wegenbelasting). Daarnaast is het vaste maandbedrag ook inclusief kosten voor bandenvervanging, schadeherstel en glasreparatie. Alsmede afleverings- en afschrijvingskosten en verwijderingsbijdrage. Zaken als pechhulp of vervangend vervoer kunnen vaak voor een kleine meerprijs worden toegevoegd.

Wat zijn de voordelen van private lease?

Over het algemeen is het zo dat private lease meer voor- dan nadelen met zich meebrengt. Denk bij de private lease voordelen aan een beter inzicht in de maandelijkse autokosten. Bij private lease zijn slechts de brandstofkosten en eventuele verkeersboetes voor eigen rekening, alsmede de kosten voor parkeren en de wasstraat. Dat betekent dat je je niet druk hoeft te maken over onverwachte garagerekeningen of het inruilen dan wel verkopen van je auto. Private lease betekent dus geen gedoe.

Ook geldt dat wanneer je dolgraag die leuke auto wilt, je bij private lease geen spaargeld nodig hebt, alleen een vast inkomen. Een ander voordeel van private lease is dat je altijd over een auto beschikt. Na verlies (door bijvoorbeeld total loss of diefstal) krijg je namelijk een ander of een nieuw exemplaar.

Tot slot, wanneer je met geleend geld die leuke auto zou kopen, is private lease vaak goedkoper. Echter is dat voordeel enigszins beperkt als je over veel schadevrije jaren beschikt. Sommige partijen rekenen namelijk een hogere leaseprijs bij weinig schadevrije jaren. Maar er zijn ook partijen die de leaseprijs voor iedereen gelijk houden of die een korting rekenen bij veel schadevrije jaren. Het voordeel van goedkoper uit zijn geldt ook in een enkel geval waarbij je met eigen geld die leuke auto zou aanschaffen. Dit alles maakt private lease populair.

En weet jij al wat je gaat doen? Ga jij die leuke auto huren, kopen of toch ook private leasen?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *