Kosten voor een ooglaserbehandeling in 2022

By  |  0 Comments


Misschien twijfel je om jouw ogen te laten laseren. De twijfel kan te maken hebben met dat je het eng vindt of dat je bang bent dat er tijdens de behandeling iets fout kan gaan. Of je kunt het simpelweg niet betalen. De kosten voor een ooglaserbehandeling kunnen hoog uitvallen, maar de kosten wegen zeker op tegen de baten. Want na een ooglaserbehandeling wordt het zicht aanzienlijk verbeterd! Maar wat betaal je voor een ooglaserbehandeling? Wij lichten dat toe in dit artikel.

Verschillende behandelmethoden

Bij de oogklinieken in Nederland heb je keuze uit verschillende behandelmethoden en die variëren. Welke behandeling het beste bij je past is niet alleen een kwestie van de conditie van jouw ogen, want ook zitten er prijsverschillen tussen de verschillende behandelmethoden. Voor de tarieven ga je naar VisusOogkliniek.nl

Lasek

Bij een Lasek-behandeling wordt slechts het epitheel behouden en wordt een oplossing van alcohol aangebracht om het bovenste laagje van het hoornvlies los te weken. Vervolgens kan de chirurg het weefsel laseren. Na voltooiing wordt het laagje teruggebracht en afgeschermd met een beschermende lens. Die na een aantal dagen kan worden verwijdert. Het grootste pluspunt van de Lasek-behandeling is dat deze behandeling uitermate geschikt is voor patiënten die een verhoogd risico op oogletsel lopen. Een Lasek-behandeling kost circa 900 euro per oog.

TransPRK

De TransPRK-behandeling is een “no touch” behandeling. Met deze behandeling raakt de chirurg het oog niet aan. Een voordeel van de TransPRK-behandeling is dat er geen flapje wordt gemaakt om het oog te kunnen laseren. Daarnaast wordt er ook niet in het oog gesneden. De PRK-laser verwijdert alleen het epitheel dat vanzelf weer aangroeit. Daarnaast duurt een TransPRK-behandeling vrij kort en kost de behandeling circa 1000 euro per oog.

Lees ook het artikel: welke vergoeding kun je krijgen voor oog laseren.

Intralase

De Intralase-behandeling is een traditionele methode om ogen te laten laseren en het is een behandeling die al bijna twee decennia wordt toegepast. Met de Intralase-behandeling maakt de chirurg met de laser een flapje dat als een bladzijde wordt opengeslagen om het weefsel daaronder te laseren. Een Intralase-behandeling – ook wel IntraLASIK genoemd – kost circa 1100 euro per oog.

Relex SMILE

De ReLEX SMILE-behandeling is de modernste behandeling waarvoor je kunt kiezen en deze behandeling is zeer innovatief. Met een speciale laser wordt er een minuscule incisie gemaakt om het oog te kunnen laseren. Met als bijkomstig voordeel dat er dus geen flapje gemaakt hoeft te worden. Het herstel gaat vlot en binnen 24 uur kan het zicht zelfs tot 80% hersteld zijn. Relex SMILE wordt ook aanbevolen aan mensen met speciale beroepen, zoals politieagenten, militairen en vechtsporters. Puur wegens het feit dat de kans op complicaties bij een Relex SMILE-behandeling het kleinst zijn. Een Relex SMILE-behandeling kost circa 1500 euro per oog.

Geen bijkomstige kosten

Een pluspunt bij de prijzen die worden genoemd is dat er geen bijkomstige kosten zijn. Wanneer je voor één van deze behandelingen kiest zitten zaken, zoals het medisch vooronderzoek en het technisch vooronderzoek bij de prijs inbegrepen. Ook krijg je in de regel een levenslange garantie op de behandeling. Medicatie die na de behandeling nodig zijn moeten wel apart worden afgerekend, maar zijn in de regel via de zorgverzekering te declareren.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *