Welke vergoeding kun je krijgen voor ooglaseren?

By  |  0 Comments


Ooglaseren is een steeds populairdere ingreep voor lenzen- en brildragers. Het laten laseren van je ogen zorgt ervoor dat de afwijking van de sterkte van je ogen wordt teruggebracht, waardoor je weer zonder lenzen of bril scherp kan zien. Op lange termijn een kostenbesparende ingreep. Echter kiezen toch veel mensen voor het ooglaseren vanwege het gemak en comfort. De ingreep is prijzig. Een De kosten van ooglaserbehandelingen bedragen al snel €1.000. Daarom zijn veel mensen benieuwd of je een vergoeding kunt krijgen voor ooglaseren.

Vergoeding voor ooglaseren

Over het algemeen kun je voor ooglaseren geen vergoeding krijgen. Er zijn echter situaties waarbij een vergoeding mogelijk is of waarbij een deel van de behandeling vergoed wordt. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering heeft, is de kans aanwezig dat je een deel vergoedt krijgt. Hoeveel dit is hangt af van de polisvoorwaarden. Raadpleeg deze altijd eerst even en vraag eventueel na bij je zorgverzekeraar of zij het ooglaseren vergoeden.

Vergoeding op grond van medische indicatie

In zeldzame gevallen is een vergoeding voor ooglaseren mogelijk op grond van medische indicatie. Dit houdt in dat een huisarts of specialist heeft geadviseerd de behandeling uit te laten voeren. Je krijgt dan ook alleen dan een vergoeding voor het ooglaseren. Je kunt dit ook met het behandelcentrum bespreken bij een intakegesprek.

Vergoeding medicijnen bij ooglaseren

Na de ooglaserbehandeling krijg je altijd medicijnen voorgeschreven door de arts die je behandeld heeft. De kosten voor deze medicijnen zijn vaak niet inbegrepen in de prijs voor de behandeling. Echter worden de medicijnen na de ooglaserbehandeling in veel gevallen door de apotheek bij je zorgverzekeraar gedeclareerd. Let er wel op dat de mogelijkheid bestaat dat de kosten hiervan ten laste komen van het eigenrisico dat tevens in je polis zijn vastgesteld.

Dit artikel word je aangeboden door Ooglasercentrum Drechtsteden (OLCD). De privékliniek voor ooglaseren, lensimplantaties of ooglidcorrecties.

 

 

 

 

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *