Met deze thermokleding kun je gewoon buiten sporten

By  |  0 Comments


In de winter is het niet altijd een pretje om buiten te moeten sporten. De kou kan een vervelende spelbreker zijn. Vooral als je lang stil moet staan kan de kou een flinke aanslag op je spieren geven. Gelukkig is het ook in de sport mogelijk om je op kou te kleden. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van kleding die je tijdens het sporten aan kunt trekken, zodat je geen last meer hebt van de kou. Op deze manier kun je ook in de winter buiten sporten en is kou geen excuus meer om de training of wedstrijd af te zeggen.

Kies voor sporten in de winter de juiste sportkleding

Sporten in de winter is niet altijd een pretje. Vooral niet als de temperaturen richting het vriespunt dalen. Een korte broek en t-shirt voldoen niet langer meer als geschikte trainingsoutfit. Toch is het ook tijdens het sporten in de winter belangrijk dat je geschikte sportkleding draagt die de lichaamstemperatuur reguleert en transpiratievocht afvoert. Niet alle kleding is daardoor dus geschikt als sportkleding. Katoenen kleding is bijvoorbeeld niet geschikt. Katoen houdt namelijk veel vocht vast, waardoor je in de winter snel afkoelt. Wel geschikt om te dragen is thermokleding.

Sporten in thermokleding

Thermokleding heeft als belangrijkste kenmerk dat het ervoor zorgt dat het transpiratievocht goed kwijtraakt en warmte goed kan vasthouden. Tijdens het sporten blijft je lichaam dus droog en op de juiste temperatuur. Over de thermokleding kun je vervolgens goed ademende bovenkleding dragen. Deze kleding moet wel goed ademend zijn, anders kan het transpiratievocht alsnog niet goed weg en kan de thermokleding zijn functie niet uitvoeren. Let er ook op dat je goed ondergoed draagt onder de thermokleding. Dit ondergoed moet het transpiratievocht afgeven en niet absorberen, anders kan ook dan de thermokleding zijn functie niet uitvoeren.

Verschillende soorten thermokleding voor het sporten

Thermokleding heb je in verschillende soorten. Allereerst zijn er natuurlijk de thermoshirts en thermobroeken. Speciaal voor het sporten zijn er thermoshirts met lange mouwen en thermobroeken ontworpen. Deze zijn comfortabel om te dragen en zijn er speciaal op gemaakt om ervoor te zorgen dat je spieren optimaal verwarmd blijven. Maar niet alleen je armen en benen moeten warm blijven tijdens het sporten. Ook je handen en voeten hebben de neiging om snel af te koelen. Daarom is het ook aan te raden om tijdens het buiten sporten in de winter gebruik te maken van thermosokken en thermohandschoenen.

Interesse

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn op het gebied van sportkleding voor de winter? Bij Footballshop kun je terecht voor thermokleding die jou tijdens het sporten comfortabel warm kunnen houden. Kijk snel voor informatie en het actuele assortiment op onze website.

Dit artikel werd je aangeboden door: Footballshop.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *