Hoe maak je lekkere cocktails? Volg deze stappen

By  |  0 Comments


Cocktails, wie houdt er niet van? Men denkt vaak dat het een vrouwendrankje is, maar er zijn zat cocktails die ook de mannen kunnen bekoren. In de kroegen en restaurants zijn cocktails vrij aan de prijs, leer daarom hoe je thuis de lekkere cocktails maakt!

 Cocktails bestaan vaak uit verschillende ingrediënten: alcohol, eventueel een frisdrank, garnituur en natuurlijk een ijsblokje. Maar om te voorkomen dat je meteen tientallen soorten alcoholische dranken moet aanschaffen richten wij ons nu op alle cocktails waar rum in zit.

Mojito cocktail

Waarschijnlijk ken je de mojito wel en heb je hem meer dan eens gedronken. Maar deze bekende cocktail mag echt niet ontbreken op dit lijstje. Mojito maak je met witte rum, bruiswater, suiker, limoen, munt en idealiter geschaafd ijs. Het is ook gemakkelijk te maken: vul het glas met ijsklontjes. Doe de rum en suiker in een shaker en zorg dat de suiker goed oplost. Daarna schenk je het in het glas, gevolgd door het bruiswater en limoensap. Kneus de muntblaadjes en wrijf deze over het glas. Doe ze vervolgens bij de mojito. Genieten maar!

Cocktail met Braziliaanse Rum: Caipirinha

Deze cocktail lijkt qua ingrediënten op mojito. Je maakt de Caipirinha met cachaca, oftewel Braziliaanse rum. Verder heb je alleen rietsuiker en limoen nodig. En een muddler (soort stamper), want deze heb je nodig om de limoen en rietsuiker verder te kneuzen. Dit drankje is de ideale combinatie van zoet en zuur en heerlijk voor de zomer. Benieuwd naar meer drankjes voor de warme dagen? Dit zijn de lekkerste zomerse cocktails.

Old Cuban cocktail

De Old Cuban cocktail is iets minder bekend, maar verdient wel een plekje op de lijst. Want chique mag je deze cocktail wel noemen. Je maakt hem namelijk niet alleen van rum, maar er hoort ook champagne bij. Ook voor deze cocktail heb je limoensap en muntblaadjes nodig. Doe dit in een cocktailshaker en druk ze zachtjes aan met een muddler. Voeg vervolgens de rum toe, samen met een paar druppels van Angostura bitter. Dan even lekker shaken. Vervolgens het drankje even zeven voordat het het glas ingaat en dan aanvullen met champagne. Takje verse munt als garnering en deze cocktail is ready to go. Wekt deze cocktail met champagne jouw aandacht? Dan hebben we nog veel meer lekkere champagne cocktails op een rij.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *