De 4 lekkerste champagne cocktails voor een Ladies Night!

By  |  0 Comments


Niets is leuker dan een avondje doorbrengen met je vriendinnen. Een leuke film, smakelijke hapjes en genoeg drankjes mogen niet ontbreken tijdens een Ladies Night. Staat er een Ladies Night op de planning? In dit artikel hebben we ter inspiratie de 4 lekkerste champagne cocktails onder elkaar gezet, welke je ook nog eens gemakkelijk zelf kunt maken.

1. Peach bowl

De ‘Peach bowl’ cocktail is een frisse cocktail met een perziksmaak als basis. Voor deze cocktail heb je per glas nodig: 50 gram perzik, ¼ dl. Pêcher Mignon, 1,5 dl. witte wijn, ¾ dl. champagne (brut) én een blaadje munt. Begin met het pellen van de perzik en snijd de perzik vervolgens in kleine stukjes. Leg de stukjes perzik in een groot glas en giet er Pêcher Mignon bij. Voor de volgende stap heb je wat geduld nodig. Het mengsel moet namelijk twee uur in de koelkast rusten. Na twee uur voeg je de wijn en de champagne toe en maak je de cocktail af met een blaadje munt als garnering.

2. Orange frizz

De ‘Orange frizz’ cocktail is ideaal voor liefhebbers van sinaasappel en ook nog eens makkelijk om te maken. Voor het maken van deze cocktail heb je ‘crushed ice’, het sap van een halve sinaasappel en champagne (Brut) nodig. Vul als eerst een longdrinkglas voor de helft met ‘crushed ice’. Giet vervolgens het sinaasappelsap op het ijs. Als laatst vul je het glas aan met koude champagne.
champagne-cocktail-perzik

3. Pink pearl

Het maken van een ‘Pink pearl’ cocktail kost net even wat meer tijd, maar is absoluut de moeite waard. Voor deze cocktail heb je nodig: twee vlierbloesemschermen, 3.4 dl. witte wijn, vliersiroop en ¾ dl. champagne (Brut). Was als eerst de vlierbloesemschermen in koud water en dep ze voorzichtig droog. Leg ze vervolgens in een groot glas en giet de wijn eroverheen. Laat het glas een nachtje rusten in de koelkast. Na een nachtje rusten blijven er drie stappen over: als eerst zeef je de vlierbloesemschermen uit de wijn en schenk je de wijn in een schoon glas. Hierna voeg je een lepel vliersiroop toe en daarna vul je het geheel aan met koude champagne.

champagne-cocktail

4. Caravelle

De ‘Caravelle’ cocktail is één van onze favorieten. De benodigdheden voor deze cocktail bestaan uit: 2 cl. Pineau des Charentes (een Franse zoete drank die versterkt is met cognac), 1 cl. Crème de Cassis (een zoete likeur met zwartebessensmaak) , ijsblokjes en champagne. Giet de Crème de Cassis, Pineau des Charentes en de ijsblokjes in een mengbeker en roer alles goed door. Zeef vervolgens het mengsel en giet het in een wijnglas. Vul het wijnglas als laatst aan met champagne. Het genieten kan beginnen.

Veel plezier tijdens de Ladies Night!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *