Boot huren met vrienden? Dit zijn de 3 leukste keuzes!

By  |  3 Comments


Wil je een keer een boot huren met al je vrienden? Zeker in de zomer kun je ontspannen op het water. Natuurlijk heeft niet iedereen zomaar een boot klaarliggen, maar een boot huren is erg makkelijk. Er zijn veel verschillende soorten boten. Van ervaren zeiler tot landrot: iedereen kan het water op. Er wordt veel bootverhuur in Nederland aangeboden en er is altijd wel iets dat past bij wat jij voor ogen hebt. Wat zijn de leukste keuzes die je kunt maken als je met vrienden een boot wil huren? Wij zetten ze voor je op een rij.

Boot huren met vrienden tip #1 – Met een zeilboot het meer op

Wie denkt aan varen met een groep vrienden, ziet misschien als eerst een stoere zeiltocht voor zich. En dat kan! Er zijn een hoop arrangementen te vinden voor kleine of grotere zeilboten. Dus als je met je vrienden in een zeilboot een meer op wilt of zelfs op zeilvakantie wilt, dan kun je direct vertrekken. Op een zeilboot vaar je heerlijk over het water. Let wel op dat je op pad gaat met iemand die genoeg ervaring heeft, want als je gaat zeilen is dat wel nodig.

Boot huren met vrienden tip #2 – Met een sloep door de grachten van Amsterdam

Een van de meest populaire plekken voor boot verhuur in Nederland is onze hoofdstad. Huur met een groep vrienden bijvoorbeeld een sloep, waar vaak ook een schipper bij zit. Zo kunnen jij en je vrienden relaxen zonder dat je zelf hoeft te sturen. En een drankje drinken kan ook geen kwaad. Op een sloep in Amsterdam beleef je de stad op een heel andere manier – plots heb je alle ruimte en kom je overal makkelijk en snel. Extra voordeel is natuurlijk dat je op ieder moment van de boot af kunt stappen, zo hartje Amsterdam in.

Boot huren met vrienden tip #3 – Vakantie op een woonboot

Wil je niet zomaar een bootje huren, maar ben je van plan op vakantie te gaan met een vriendengroep? Huur dan een woonboot! Je kunt hier meestal niet mee varen, maar het is wel een unieke manier om vakantie te vieren. En je hebt geen vaarbewijs voor nodig.

Huur een boot met je vrienden

Wil je er lekker tussenuit? Een boot huren is een uitstekende manier om heerlijk tot rust te komen. Van zeilboot tot woonboot: op het water hebben jij en je vrienden alle plek.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

3 Comments

 1. Ivan

  14 oktober 2020 at 11:36

  Een vaarbewijs halen is wel zo handig. Zeker nu we allemaal voor vakantie beter in eigen land kunnen blijven. Het is heerlijk om in dit waterland een boot te huren voor de vakantie. Wij doen al jaren niets anders.

 2. Marie

  28 oktober 2020 at 15:18

  Met een zeilboot het meer op gaan blijft altijd leuk. Wij zouden ook graag onze bruiloft op het water willen geven. Op dit moment zijn we aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn.

 3. Maria ten Hoeve

  9 december 2020 at 10:13

  Bedankt voor het delen van deze tips. Ik kijk nu al uit naar de zomer, dan wil ik graag een bootje huren met vrienden. Mijn vader heeft een zeiljacht en ben opgegroeid op de boot. In deze coronawinter mis ik het om op het water te zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *