Je bank opnieuw bekleden? 5 keer inspiratie

By  |  0 Comments


Je bank opnieuw bekleden, omdat er in de loop der jaren veroudering is opgetreden of omdat je toe bent aan een ander interieur. Je vindt het spannend, want je weet niet hoe je bank eruit komt te zien. Met onderstaande vijf tips hopen we jou te inspireren hoe en om dat te doen. We geven je tips op het gebied van oude bekleding verwijderen, nieuwe bekleding aanbrengen en we geven je een extra tip: verven. Voor wanneer je je leren stoel of poefje ook onder handen nemen wilt.

Oude bekleding verwijderen

Een van de tips voorafgaand aan het verwijderen van de oude bekleding is om foto’s van je bank te maken. De andere tip heeft te maken met het vulmateriaal in de kussens van je bank.

Tip 1: Maak foto’s

Maak foto’s van hoe je bank er nu uit ziet, dus vóórdat je deze uit elkaar haalt en de oude bekleding verwijdert. Vergeet ook niet om foto’s te maken van elke stap die je neemt tijdens het uit elkaar halen van je bank. Maak foto’s van de binnenkant, de buitenkant, en de voor- en achterkant. Plekken die mogelijk moeilijkheden op kunnen leveren, raden we je aan om van dichtbij te fotograferen.

Tip 2: Bekijk het vulmateriaal

Let er op dat je bij het verwijderen van de oude bekleding, de oude hoezen en andere delen (denk hierbij bijvoorbeeld aan het schuimrubber) niet beschadigt, want dat heb je straks allemaal weer nodig. Zodra je de oude bekleding verwijderd hebt, raden wij je aan de kussens te bekijken om te zien of het vulmateriaal nog goed is of dat deze vervangen dient te worden. Wanneer dat laatste het geval is, zorg er dan voor dat je schuimrubber koopt van een goede kwaliteit, dat wil zeggen zo’n 1 tot 1,5 kilo. Dat gaat niet alleen langer mee, het maakt dat de bank comfortabeler zit en niet doorzakt.

Nieuwe bekleding aanbrengen

Dan is het tijd om je bank opnieuw te bekleden. De volgende tips voor het opnieuw bekleden van je bank hebben te maken met het knippen en vastmaken van de meubelstof.

Tip 3: Gebruik de oude hoezen als patroon

Als je je bank opnieuw wilt bekleden, moet je logischerwijs meubelstof kopen. Gebruik voor het op maat knippen van de meubelstof de zojuist verwijderde en oude hoezen als patroon. Knip bij gezoomde randen op een afstand van 1,5 centimeter van de oude zoom. Bij geniete randen daarentegen raden wij je aan om zo’n 5 tot 7,5 centimeter meer van de stof af te knippen. Dit gedeelte heb je namelijk nodig om de stof mee om de bank te spannen.

Tip 4: Trek de stof strak

Voor het opnieuw bekleden van je bank is het raadzaam om aan de binnenkant te beginnen. Breng de meubelstof eerst aan op de zitting, dan op de binnenkant van de leuningen en dan de rugleuning. Hoe je de meubelstof ook vastmaakt, zorg er altijd voor dat je de stof strak trekt, want anders zal de meubelstof op den duur uitrekken.

Extra tip 5: Verven

Je interieur repareren kan ook op een andere manier. Wanneer je een leren stoel of misschien wel een leren poefje in je huiskamer hebt staan waar in de loop der jaren een kras of iets vergelijkbaars op is gekomen, kun je deze ook op een andere manier dan opnieuw bekleden er weer als nieuw uit laten zien. Door het leer van je stoel of poefje te verven, kun je de kras mooi weg poetsen. Om ervoor te zorgen dat de verf echt in het leer trekt, raden wij je aan om indringverf voor leer te gebruiken.

Dit zijn slechts een paar van de tips op het gebied van interieur vernieuwing en reparatie. Welke tips weet jij nog meer?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *