4 tips voor een Scandinavische inrichting

By  |  1 Comment

Ben jij ook zo gek op die Scandinavische interieurs? Clean, landelijk en het vele licht zorgen voor een echt cosy gevoel. In deze blog geven wij je 4 eenvoudige tips om deze sfeer in huis te halen. Zo waan jij jezelf straks in een blokhut in Noorwegen!

Gebruik veel hout

Je kunt er simpelweg niet omheen. Hout in Scandinavische interieurs. In een typisch Scandinavisch huis zal je niet zo snel keuken vloertegels of woonkamer vloertegels zien.

Wil je de volledige look? Pak het dan groots aan en kies voor een vloer en plafond van hout. Wil jij je huis niet compleet opnieuw wilt stylen? Kies dan voor veel accessoires die gemaakt zijn van hout. Om het echt authentiek te houden kun je het beste licht hout gebruiken.

Uiteraard kun je het hout van jouw keuze wit verven. Maar er zijn ook houtsoorten die van zichzelf al heel licht zijn. Bijvoorbeeld beuken- en berkenhout. Door dit te gebruiken houdt je jouw inrichting zo natuurlijk mogelijk.

Kies een kleiner tapijt

Doordat de vloeren vrijwel altijd van hout zijn, wordt dit vaak gebroken met een kleiner tapijt onder de tafel. Dus niet over de gehele vloer. Wat ook prachtig staat is een grote dierenvacht.

Creëer veel licht in huis

Door de korte dagen in het hoge noorden, wordt er veel wit gebruikt in huis. De ramen zijn groot en de gordijnen licht. Op deze manier wordt het licht dat binnen komt gemaximaliseerd.

Je kunt dit iets afzwakken met bijvoorbeeld een donkere kast. Maar doe dit niet teveel anders gaat dit ten koste van de charme. Gebruik liever wit als een basiskleur en combineer vervolgens met lichte kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een licht natuurlijk bruin of grijs. Of geef een lieflijke touch met zachte poedertinten in blauw en groen of juist meer roze.

Maak het strak

Je ziet weinig sierlijke bogen of ronde vormen in deze look. Het gaat erom dat je het zo strak mogelijk houdt, voor een zo clean mogelijke indruk. Ook zie je dat de huizen erg geordend en opgeruimd zijn.

Dit versterk je door het met accessoires zo simpel mogelijk te houden. Decoreer ook de muren niet te veel. Wees niet bang dat het te kil of te sober wordt, dit past perfect in het geheel. Het geeft namelijk een frisse, open en lichte uitstraling.

Wil je het toch nog iets meer vullen? Kies dan voor kamerplanten. Hierdoor creëer je wat meer kleur in de kamer. Dit staat het mooiste in combinatie met de pasteltinten grijs, blauw en groen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Natalie

    10 augustus 2020 at 09:34

    Leuk en herkenbaar blog over de Scandinavische look! Ons huis is gezegend met een houten vloer, dus dat zit al goed. Vorig jaar heeft mijn man een houten dekenkist in Zweden op de kop getikt. Het was een heel gedoe om hem in Nederland te krijgen, maar hij geeft een heel Scandinavisch accent in het interieur. We vinden hem dan ook te mooi om in de slaapkamer te zetten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *