Alles over design vazen

By  |  0 Comments


Een huis zonder bloemen is een sfeerloos huis. Met een mooie bos bloemen breng je de natuur in huis en zorg je voor een aangename ambiance. De bloemen geven meer kleur aan je huis en zijn daarnaast ook goed voor de zuurstofcirculatie in huis. Een mooie bos bloemen heeft natuurlijk een goede vaas nodig. Deze vaas moet niet alleen praktisch zijn, maar moet er ook mooi uitzien. De vaas moet sterk en groot genoeg zijn om de bloemen te ondersteunen zodat ze langer houdbaar blijven. Daarnaast moet het uiterlijk van de vaas stijlvol zijn en goed matchen met het interieur van je huis. Voor echte designliefhebbers kan het dan interessant zijn om te kijken naar een design vaas. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over design vazen.

Wat zijn design vazen?

Een design vaas heeft dezelfde functie als een normale bloemenvaas, namelijk het bewaren en ondersteunen van bloemen. De vaas is van stevig materiaal gemaakt zodat deze niet snel kapot gaat en voldoende ondersteuning biedt aan de bloemen. Wat een design vaas onderscheidt van een normale vaas is het uiterlijk. Bij een design vaas ligt de nadruk specifiek op het design van de vaas. Zo worden er verschillende materialen gebruikt bij de productie van design vazen. Daarnaast worden design vazen vaak in bijzondere vormen geproduceerd. Het is dus niet zomaar meer een vaas, het is meer een soort van kunstwerk.

Waar wordt een design vaas van gemaakt?

In principe kan een design vaas van elk soort materiaal worden gemaakt. Zo kan een design vaas bijvoorbeeld van keramiek worden gemaakt. Bij keramiek worden verschillende materialen onder hoge druk en temperatuur samengevoegd. Hierdoor wordt een nieuw materiaal gevormd dat makken tot verschillende figuren kan worden verwerkt. Deze methode wordt al sinds de oudheid toegepast en is nog steeds erg populair. Keramiek kan in verschillende excentrieke figuren worden gegoten. Zo kun je hier makkelijk scherpe hoeken mee maken die in interessante vormen kunnen worden gebogen. Keramiek is dus het perfecte materiaal voor desingvazen. 

Uiteraard kunnen design vazen ook van andere materialen worden gemaakt. Glas is ook een veelgebruikt materiaal. Het glas kan in verschillende vormen worden gebogen en is doorzichtig. De transparantie van het glas zorgt ervoor dat de focus minder op de vaas ligt en meer op de bloemen. 

In welk interieur past een design vaas?

Er is niet specifiek één type interieur dat speciaal focust op design vazen. In plaats daarvan passen design vazen in bijna elke stijl. Neem bijvoorbeeld het Scandinavische interieur. Dit interieur wordt geroemd om zijn simplisme en strakke lijnen. Een design vaas past dan perfect binnen deze stijl, want een design vaas kan in principe in elke vorm voorkomen. Zo zijn er dus ook design vazen die er heel eenvoudig uitzien met strakke lijnen. Design vazen zijn super trendy vazen die in elk huis tot hun recht komen. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *