7 ideeën voor een bijzonder kinderfeestje

By  |  0 Comments


Je hebt alles over voor je kleine spruit: hem of haar mag het aan niks ontbreken. De kleine weet ook precies wat hij wil. Door tv en invloed van leeftijdsgenootjes weten ze precies wat in is en wat niet. De commercie draait er goed op. Wie wil er nou geen spullen van Cars, Woezel en Pip of Walt Disney figuren? Wie wil er nou geen Mega Mindy, prinses, piraat of ridder zijn? Dus nu je kind jarig is, wil je een bijzonder kinderfeestje geven. Maar hoe maak je een kinderfeestje nu écht bijzonder? Wij schotelen je een aantal ideeën voor.

1. Houd een modellenparty

Helemaal te gek voor meiden: een modellenparty. Sommige kinderkledingzaken faciliteren deze feestjes. Maar je kunt er ook thuis mee aan de slag. Onderdelen van dit feest zijn kleding en uiterlijk. Er kan kleding uit de winkel worden gedragen uit de verkleedkist of de meiden lenen kleren van elkaar en pimpen die met accessoires die je in huis hebt (sjaals, riemen, hoeden). Vervolgens kunnen de meiden een metamorfose ondergaan door een schoonheidsmasker te maken en te gebruiken. Daarna volgt make-up of een decoratie met schmink. Nagels worden ook gelakt. Omkleden en dan de catwalk op!

2. Maak je eigen videoclip

Kinderen willen graag hun favoriete artiest nadoen. Nu kan dat, met een eigen videoclip! De kinderen kiezen een lied dat ze willen gaan opnemen. Er wordt kleding bij gezocht of er worden accessoires gebruikt om een bepaalde stijl te creëren. Het lied wordt geoefend en eventueel een dansje. Zoek een geschikte locatie om de clip op te nemen. Met een beetje oefenen kan de clip in één keer worden opgenomen. Anders moet er gemonteerd worden en is de clip op een later moment te zien.

3. De ballonnenclown

Laat een ballonnenclown langs komen. Deze maakt in het bijzijn van de kinderen de meest leuke creaties. Omdat er geen rijen met kinderen staan te wachten op een ballon, komen er bijzondere dingen voorbij, dus niet slechte een standaard teckeltje. Elk kind krijgt een eigen ballonnenfiguur mee naar huis. De ballonvouwer kan de kinderen eventueel een kleine workshop geven. Soms wordt deze activiteit gecombineerd met schminken.

4. Goochelaar op bezoek

Een andere bijzondere gast voor een kinderfeestje is een goochelaar. Kinderen laten zich graag verwonderen. Hoe doet hij of zij het toch? Het leuke is dat er trucjes aan de kinderen aangeleerd kunnen worden. In elk geval is er genoeg interactie en worden ze allemaal bij de magie betrokken.

5. Creatief feestje

Het kan even een georganiseer zijn, maar als je alle materialen bij elkaar hebt, zitten de kinderen vervolgens lekker rustig aan tafel te knutselen. Er kunnen eetbare dingen versierd worden, zoals cup cakes, maar ook thee- of sieradendoosjes. Andere knutsels kunnen gemaakt worden met verf, foamklei of gekleurd zand.

6. Roofvogelshow

Welk kind houdt er nu niet van dieren? En vooral als ze wat spannender zijn dan die op de kinderboerderij. Het is mogelijk om op bezoek te gaan bij iemand die roofvogels houdt. Hij kan ze er alles over vertellen, de dieren een rondvlucht laten maken en…ze kunnen op de arm of schouder van de kinderen zitten.

7. Verjaardag bij de boer

Een bezoek aan de boerderij is erg interessant. Er kunnen varkens geaaid en geknuffeld worden,  koeien gemolken… en soms kunnen de kinderen er ook logeren. Er kan gebarbecued worden. Of maak een heuse verse milkshake. En misschien mag er wel even in de hooiberg gerold worden!

Dit artikel werd je aangeboden door Goochelaar Peter Hanssen uit Breda.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *