Gekke spelletjes met Kerst: 3 toffe ideeën

By  |  0 Comments


Kerst is bij uitstek geschikt voor het doen van spelletjes. Gekke spelletjes, waarbij je door het vele lachen je buikspieren traint. Iets wat ons in deze periode met al dat geschransd niet bepaald verkeerd uitkomt. In dit artikel bespreken wij 3 toffe ideeën van gekke spelletjes die je absoluut met Kerst moet doen.

 

1. (Online) pubquiz

Wanneer wij denken aan kerst entertainment dan denken wij onder andere aan spelletjes. Een van onze eerste toffe ideeën voor wat betreft gekke spelletjes met Kerst is een (online) pubquiz. Je zou dit bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner kunnen doen. Dat je tussen de verschillende gangen door een aantal quizvragen uit uiteenlopende categorieën, waaronder film, muziek en sport krijgt. Tegenwoordig kan er online via zoiets als Zoom ook een pubquiz worden gespeeld. De quiz, die live gepresenteerd wordt door een enthousiaste quizmaster, kun je dan online volgen. Je kunt individueel of in teams hieraan meespelen. Trommel je familie of vrienden op, vorm een team en overleg met elkaar door te videobellen.

 

2. Kerstmuts televisie kijken

Een van de andere spelletjes die je Kerst veel toffer zullen maken, is het zogenaamde kerstmuts televisie kijken. Je kent hem vast wel: Kevin McCallister. Dat jongetje dat ieder jaar met Kerst op TV is. Kevin, die Home Alone is – omdat z’n familie hem vergeet mee te nemen op vakantie naar Frankrijk – moet het huis tegen twee niet al te slimme inbrekers zien te verdedigen. Een ware klassieker. Hebben jullie ook elk jaar de gewoonte om na het kerstdiner neer te ploffen om vervolgens met z’n allen deze film te gaan kijken? Wij zijn van mening dat dat amusanter kan en wel door het zogenaamde kerstmuts televisie kijken. Zet hiervoor een kerstmuts op de hoek van de TV. Iedere keer wanneer iemand op de beeldbuis die muts op z’n hoofd heeft, moet je iets drinken. Een regel bij dit spel zou kunnen zijn dat iedereen dit stiekem doet en dat de laatste die het doorheeft een straf krijgt, zoals het in één teug ledigen van de betreffende alcoholische drank.

 

3. Met zonder handen

Nog een tof idee is het spelletje met de kerstkransjes, waarbij je geen handen mag gebruiken. Leg voor dit spelletje een kerstkransje op je oog. Verplaats vervolgens het kransje van je oog naar je mond door gekke bekken te trekken. Niet alleen leuk voor Insta, ook leuk voor jezelf, want als het je lukt om het kerstkoekje van je oog naar je mond te verplaatsen, mag je het koekje opeten. Hoeveel van die kerstkransjes heb jij weten te scoren? Een ander gek spelletje heeft te maken met het openen van de kerstcadeaus. Wellicht dat je ons al doorhebt… Juist! Je mag de cadeaus niet openmaken met je blote handen, maar met heuse winterhanden. Het is tenslotte winter. Dus, trek die skihandschoenen (of ovenwanten als je geen skihandschoenen bij de hand hebt) aan en probeer jouw kerstcadeau maar eens te openen “met zonder handen”. Veel succes!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *