Dit moet je regelen voor je met de auto op vakantie gaat

By  |  0 Comments


Door de coronacrisis is op vakantie gaan met de auto populairder dan ooit tevoren. Een autovakantie heeft een aantal voordelen ten opzichte van een vakantie met het vliegtuig, de bus of trein. Zo kun je meer bagage meenemen en heb je tijdens je vakantie de vrijheid om te kunnen gaan en staan waar je wilt! Dat het relaxt is om met de auto op vakantie te gaan is zeker; maar toch zijn er een aantal dingen die je van tevoren goed moet regelen. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Stippel een route uit voor jouw autovakantie

Hoe lang ga je op vakantie en welke route kun je in deze tijd afleggen? Liggen er hoogtepunten op jouw route die je zeker niet wilt missen of rijd je hiervoor misschien zelfs graag een stukje om? Als je met de auto op vakantie gaat, is het goed om voor je weggaat even stil te staan bij deze vragen. Zelfs voor de grootste avonturier is het handig om te weten welk punt je de route in ieder geval wil bereiken tijdens de reis.

2. Bedenk van tevoren waar je wilt overnachten

Ook als jij de locatie van jouw overnachtingen open wilt laten, is het handig om na te denken over de manier waarop je overnacht. Als jij gaat wildkamperen moet hiervoor wel de juiste spullen bij je hebben. Gaat jouw voorkeur uit naar overnachten in hotels? Niet alle hotels hebben voldoende plek om jouw auto te parkeren. Check dit dus van tevoren!

3. Breng je auto voor de vakantie naar garage voor een beurt

Een veilige en goedwerkende auto is essentieel om een autovakantie te laten slagen. Zorg er dus voor dat jouw wagen tip top in orde is! De meeste mensen brengen hun auto voor de vakantie nog even langs de garage (zoals deze garage in Papendrecht) voor auto onderhoud, zoals een check van de airco en de banden. Zo weet jij zeker dat je veilig en onbezorgd op pad kunt.

4. Regel een reisverzekering voor jezelf én voor jouw auto!

Heb jij voor jezelf een reisverzekering afgesloten? Vergeet ook zeker jouw auto niet! Check voor je weggaat of jouw autoverzekering ook geldig is in het buitenland zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

5. Lees je in over de situatie op de weg

Als je met de auto op vakantie gaat blijf je waarschijnlijk binnen Europa, maar ook hier gelden grote verschillen in de regels voor het verkeer. Je moet natuurlijk overal in bezit zijn van een rijbewijs. Dat je in Groot-Brittannië aan de andere kant van de weg moet rijden weet je vast wel. Maar wist je ook dat het in Frankrijk verplicht is om een blaastest bij je te hebben in de auto? Bedenk welke landen jij doorkruist op jouw route en lees je van tevoren goed in.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *