Op deze manier houd jij de bloemen in huis langer mooi

By  |  0 Comments


Bloemen kunnen je woning helemaal opfleuren. Daarnaast ruikt het gewoon heerlijk! Zodra je bloemen hebt gekocht wil je natuurlijk dat deze wekenlang gaaf blijven, maar hoe doe je dat? Om je hierbij te helpen hebben wij voor jou 5 handige tips op een rijtje gezet voor het verzorgen van je bloemen. Zo kun jij langer genieten van die mooie grote bos vol vrolijke kleuren!

Knip de bloemstelen schuin af

Je hebt een mooie bos bloemen gekocht of gekregen en wilt hier zo snel mogelijk van genieten. Of je bent van nature een beetje lui en zet daarom de verse bloemen direct in een vaas. Dit is heel makkelijk, maar helemaal niet handig wanneer je zo lang mogelijk wilt kunnen genieten van je bloemen. Voordat je verse bloemen in een vaas zet moet je namelijk eerst de onderkant van de steel schuin afknippen zodat je bloemen het water makkelijker kunnen opnemen. Op deze manier zullen de bloemen langer kunnen leven en kun jij er dus langer van genieten.

Ververs het water

Ga eens na voor jezelf. Zou jij iets drinken dat al een aantal dagen in hetzelfde glas zit? Waarschijnlijk niet. Bloemen denken daar precies hetzelfde over. Iedere keer schoon water verzorgen voor je bloemen en planten is namelijk noodzakelijk wanneer je jouw bloemen zo lang mogelijk wilt laten leven. Het meest ideale is om het water elke dag te verversen. Vind je dit teveel moeite? Giet dan elke dag een beetje vers water in de vaas zodat de bloemen toch iets vers binnen kunnen krijgen. 

Verwijder de bladeren

Wanneer je bloemen zo goed mogelijk wilt verzorgen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk van de bladeren aan de steel verwijderd. Zeker wanneer deze bladeren anders in het water komen te hangen. De bladeren aan bloemen verspreiden namelijk erg veel bacteriën die ervoor zorgen dat bloemen eerder verwelken. Dit is erg jammer en zonde want dit kun je voorkomen. Knip dus alle bladeren van de steeltjes en geniet langer van je mooie bos bloemen. Dit laat je bloemen er veel fleuriger uitzien. 

Niet te veel zonlicht

Een bos bloemen op de vensterbank zetten ziet er misschien heel leuk uit maar dit is niet zo slim. Bloemen die veel daglicht krijgen verwelken namelijk sneller en dat is zonde. Zet je bloemen daarom liever op de eettafel of op een lage kast die niet in het direct zonlicht staat. Op die plek staat je bos bloemen namelijk ook heel leuk en daardoor kun je er langer van genieten!

Niet in de tocht

Waar te veel zonlicht niet goed is voor je bloemen is teveel kou dat ook niet. Let er daarom op in wat voor klimaat je de bloemen neerzet en wat de luchtstroom hier is. Pas op dat bloemen niet te dicht bij een deur staan. Hier is de kans op tocht namelijk groter. Zet je bloemen liever wat verder in de woonkamer. Daar heb je een minder grote kans op tocht. 

Wij hopen dat je door middel van bovenstaande tips langer van je bloemen kunt genieten. Het zijn kleine aanpassingen die je kunt maken maar ze zullen voor een groot verschil in de levensduur van je bloemen zorgen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *