Je eigen Memory Lane in boekvorm

By  |  0 Comments


De geboorte van je dochter met rode blosjes op de wangen. Die geweldige vakantie in Thailand waar je voor het eerst ging snorkelen. Of die onvergetelijke verjaardagsparty waar de hele familie bijeen was. Stuk voor stuk taferelen die je het liefst zo lang mogelijk wilt blijven onthouden of graag op terug wilt kijken.

De meeste mensen zullen zeker instemmen met de gedachte dat foto’s maken een mooie manier is om bijzondere gelegenheden vast te leggen. En die selfies en foto’s op je telefoon die je toen gemaakt hebt, zijn zeker best leuk. Wil je echter in alle rust nog eens echt goed naar de foto’s kijken of samen met je familie of vrienden gezellig herinneren ophalen, dan gaat er natuurlijk niets boven echte foto’s. Nog mooier is dat als je alle foto’s bij elkaar hebt, mooi overzichtelijk weergegeven. Dat is mogelijk als je een fotoboek maakt van je mooiste of leukste momenten die je graag terug wilt zien.

Laat herinneringen leven

Een fotoboek is niet alleen leuk om te hebben en om gezellig eens oude herinneringen op te halen. Het is ook een een creatieve uiting van je mooie momenten en herinneringen. Alle foto’s zijn meteen ook netjes gesorteerd op chronologische volgorde. Plakwerk is verleden tijd omdat in een fotoboek alle foto’s en teksten geïntegreerd zijn in het papier. Een boek is makkelijk op te bergen en je weet dat de foto’s goed blijven voor lange tijd. Je raakt de losse foto’s dus ook niet meer kwijt. Kortom: een fotoboek maken heeft vele voordelen.

Een fotoboek maken

Als je op internet een beetje rondstruint kom je allerlei websites tegen waar je een fotoboek kunt maken. Er zitten echter wel veel verschillen in de aanbieders. De een biedt standaard fotoboeken aan met een vaste template waar je je foto’s in kunt uploaden, terwijl de andere aanbieder je weer de mogelijkheid geeft in de formaten van een album en inhoudelijk je de vrijheid geeft van plaatsing van je kiekjes. Ook de kwaliteit van het afdrukken kan nog wel eens verschillen. Dat hangt af in welke afdrukcentrale de foto’s en het boek in elkaar worden gezet. Er zijn dus veel leveranciers van hoge kwaliteit om uit te kiezen om je fotoboeken af​​te drukken, een daarvan is Albelli. Deze aanbieder maakt gebruik van innovatieve software waardoor je in een handomdraai zelf de mooiste fotoboeken kunt creëren. Je hebt er geen technische kennis voor nodig.Als jij voor kwaliteit kiest, dan kan jij zelf ook een fotoboek maken op de website van deze leverancier.

Eindeloze mogelijkheden

Als je aan de slag gaat met een fotoalbum, heb je keuze uit verschillende formaten. Staand, liggend of vierkant, het kan allemaal. Ook zijn de mogelijkheden eindeloos op het gebied van design, tekst, clipart en illustraties uit de bibliotheek. En als je weinig tijd hebt om hiermee aan de slag te gaan, dan kun je altijd nog kiezen voor de automatische optie. Als je dan je foto’s hebt geüpload, dan hoef je alleen maar op de knop te klikken en binnen enkele minuten wordt je fotoalbum automatische samengesteld. Hoe makkelijk kan het zijn? Enkele dagen later ligt het album in een stevige kartonnen verpakking in je brievenbus of kun je het fotoboek afhalen in de winkel. 

Telefoonfoto’s versus een fotoboek

Tegenwoordig hebben we geen echt fototoestel meer nodig om mooie foto’s te maken. Ons mobieltje is waar we massaal kiekjes mee maken. Of het nu van de barbecue in de tuin is, de geboorte van je kind of op het strand tijdens onze vakantie. En alle deze foto’s en selfies sla je ook op je mobieltje op. Maar wat als je je telefoon kwijtraakt of je een nieuwe computer of een nieuwe telefoon krijgt? Voordat je het weet zijn je foto’s dan weg of niet goed opgeslagen. Raak je mooiste momenten niet meer kwijt door ze te bundelen in een fotoboek en ze veilig in de kast te laten staan. Maak er een tastbare herinnering van. En voordat je je mobiele kiekjes laat afdrukken in een fotoalbum, hier nog wat handige tips om te fotograferen met je smartphone.

Leg je momenten op een creatieve manier vast

Ben je helemaal enthousiast geworden van het idee om een fotoboek te creëren, maar heb je nog niet genoeg foto’s bij elkaar gesprokkeld? Wees dan eens fantasierijk en leg bijzondere momenten vast op een creatieve manier. Dat kan natuurlijk op vele manieren. Kan je daarbij wel wat meer tips gebruiken? Lees dan meer over leuke foto ideeën en laat je inspireren!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *