Een bedrijfsuitje organiseren? Zo pak je het aan

By  |  0 Comments


Geen bedrijf kan zonder bedrijfsuitjes. Het is voor je medewerkers namelijk erg belangrijk om regelmatig een bedrijfsuitje te organiseren. Als je medewerkers 3, 4 of misschien wel 5 dagen in de week samenwerken, is het van belang dat zij een goede band hebben met elkaar. Tijdens een bedrijfsuitje leren medewerkers elkaar op een andere manier kennen, in een andere setting. Dit kan een positieve invloed hebben op de werkproductiviteit.

De voordelen van een bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje kan worden ingevuld naar eigen wens. Zo hoeft een uitje niet perse een feest te zijn, maar kan het ook gecombineerd worden met brainstormsessies of een vergadering. Op die manier worden er nieuwe ideeën opgedaan en zal dit ook bijdragen aan de groei. Ook krijg je tijdens een actief bedrijfsuitje een beter beeld van de sterke en zwakke punten van collega’s. Dit kan handig zijn op de werkvloer. Als laatst is een groot voordeel dat een bedrijfsuitje als het goed is een leuke activiteit is waar iedereen plezier aan beleefd. Dit is een goede manier om werknemers te belonen, dit geeft hen weer energie en zorgt voor meer werkplezier.

Het seizoen

Het soort bedrijfsuitje dat je gaat organiseren is grotendeels afhankelijk van het seizoen. In Nederland is de kans op slecht weer groot, dus een activiteit dat binnen kan worden gehouden heeft de grootste kans op slagen. Natuurlijk is een bedrijfsuitje buiten ook erg leuk. Als je gaat voor bijvoorbeeld een groepsuitje op het strand kun je het beste de periode daarvoor de weersvoorspellingen in de gaten te houden om eventueel het uitje alsnog te veranderen naar een binnen locatie.

Een activiteit uitkiezen

Voornamelijk in de grote steden zijn veel mogelijkheden wat betreft bedrijfsuitjes. Het aanbod van een leuk bedrijfsuitje in Rotterdam is bijvoorbeeld erg groot. Maar hoe kies je het geschikte uitje voor jouw collega´s? Dat is niet zo eenvoudig. Interesses verschillen en ook de locatie speelt een rol. Het handigst is om een 4tal uitjes uit te kiezen om deze vervolgens voor te leggen aan je collega’s. Er zullen altijd een aantal werknemers zijn die net het andere uitje liever wilden doen, maar je kan niet iedereen tevreden stellen. Het uitje met de meeste stemmen wordt uitgekozen in ingepland.

De planning

Omdat er rekening moet worden gehouden met erg veel agenda’s, is het beste om een uitje zo vroeg mogelijk te plannen. Zo kan iedereen er ruim van tevoren rekening mee houden. Een datumprikker kan hierbij erg handig zijn. Is een datumprikker voor jullie geen mogelijkheid? Dan is het verstandig om rekening te houden met parttime medewerkers, collega’s die verlof hebben aangevraagd en vakantieperiodes.

Evalueren

Als je met meerdere mensen het uitje hebt georganiseerd is het goed om te evalueren hoe alles is verlopen en hoe iedereen het vond. De verbeterpunten kunnen worden meegenomen naar het volgende bedrijfsuitje. Ook is het leuk om regelmatig te wisselen van soort uitje. De ene keer dus een etentje en de andere keer een actief uitje zoals een escape room.

Ook interessant: Een vrijgezellenfeest organiseren doe je zo!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *