Borduren: de hobby die mega populair werd in de lockdown

By  |  0 Comments


Omdat we niet op vakantie konden, niet uit eten konden en de avondklok ook nog eens werd doorgevoerd, moesten we massaal op zoek naar nieuwe hobby’s. We gingen Netflixen, lezen, wandelen en.. borduren! Handwerken is ontzettend populair geworden tijdens de lockdown. En niet alleen tijdens de lockdown. Het ziet er namelijk naar uit dat handwerken echt zijn comeback heeft gemaakt. 

Mocht je het nou zelf ook een poging willen geven, delen we in dit blog alles wat je nodig hebt om te borduren en geven we je nog een aantal tips. 

Dit heb je nodig om te borduren

Wil je beginnen met borduren, maar heb je nog geen idee wat je daarvoor nodig hebt? Wij hebben een lijstje gemaakt. En het voordeel? Het is lekker voordelig!

  • Garen
  • Borduurnaald
  • Borduurstof
  • Een leuk patroon

Je kunt ook alles in een keer bestellen in de vorm van een borduurpakket. Dan krijg je een borduurstof, naald, garen, een patroon en een duidelijke beschrijving in een pakket. Als de bezorger is geweest, kun je gelijk aan de slag. En je hebt genoeg garen om het design te maken. Ook wel handig. 

Verschillende borduurpakketten: welke kies je?

Net als bij elke andere hobby zijn er niveaus: beginner, gevorderd en nog een level daarboven voor de doorgewinterde handwerker. Voor beginners is een kruissteek een prima keuze, maar je hebt ook de platsteek enzovoort. En als dat nog niet genoeg is, kun je bij borduurpakketten ook nog kiezen voor iets dat ze voorbedrukt of op telpatroon noemen. Bij een voorbedrukt borduurpakket is de print al op de borduurstof geprint, zodat je de stof niet uit hoeft te tellen. Bij een pakket op telpatroon moet je de print wel uittellen. Dat is dus echt voor de gevorderden. 

Extra leuk: je kunt ook je eigen kleding borduren!

Heb je nou niet zo’n zin om een standaard schilderijtje te maken? We snappen dat jij een creatieve, moderne hobby zoekt in deze tijd. Daarom delen we nog een leuke tip: kleding borduren! Pak een standaard wit of zwart shirt uit de kast, haal je naald en draad erbij en maak van je saaie shirt iets leuks en persoonlijks!

Je hebt op YouTube en in blogs hele leuke patronen staan, waarmee je bijvoorbeeld je eigen naam op je shirt kan borduren. Of wat dacht je van een mooie bloem, een tijger of iets anders kunstzinnigs? Zo geef je je shirt weer een tweede leven. Zo wordt je hobby ook nog eens duurzaam. Hoor ik daar een win-win?!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *