Ideeën voor unieke trouwkaarten

By  |  0 Comments


Bij een bijzondere dag hoort een bijzondere kaart. De bedoeling is natuurlijk dat je familie en vrienden aangenaam verrast zijn, als de uitnodiging voor jullie bruiloft op de deurmat valt. Mocht je van knutselen houden, dan kun je zelf de trouwkaarten maken. Natuurlijk ben je daarmee wel wat uurtjes zoet. Ook heb je de mogelijkheid om een kaart te laten ontwerpen door een grafische vormgever. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. Gelukkig is het heel eenvoudig om zelf een unieke trouwkaart te ontwerpen naar eigen wens.

Verschillende designmogelijkheden

In het digitale tijdperk is het erg eenvoudig om een unieke trouwkaart te vinden of zelf te ontwerpen. Er is een groot aanbod aan trouwkaarten die je eenvoudig kunt aanpassen aan de eigen stijl. Daarnaast zijn er handige tools om zelf een ontwerp te maken voor een trouwkaart. Naast trouwkaarten zijn er veel meer zaken waaraan je moet denken bij het trouwen. Hieronder lees je meer over de designmogelijkheden, waardoor je gegarandeerd een originele trouwkaart kunt versturen naar je gasten.

1. Fotokaarten

Het versturen van een fototrouwkaart, is een persoonlijke manier om de mooie dag aan te kondigen. Kies hiervoor de beste foto’s uit jullie fotoalbum of plan een speciale fotoshoot. Om jullie trouwkaart een retro-uitstraling te geven, kun je kiezen voor een gekarteld randje om de foto of door ze af te drukken in polaroidstijl.

2. Bijzondere typografie

Kaarten met een bijzondere typografie doen erg goed! Door met lettertypes en opmaak te spelen, creëer je al snel een kaart met een uniek uiterlijk. Moderne letters, sierlijke letters, of handgeschreven letters, het kan allemaal! Ook de kleur van de letters is een eenvoudig middel om een groots effect te bereiken.

3. Trouwkaarten met een tijdlijn

Een trend op dit moment zijn trouwkaarten met een tijdlijn. Hiermee kun je de gasten eenvoudig informeren over hoe jullie trouwdag zal verlopen. Met icoontjes en pictogrammen geef je aan op welk tijdstip jullie elkaar het ja-woord geven, de gasten aan tafel mogen en de feestavond begint.

4. Trouwtickets

Ook bijzonder zijn de zogenaamde trouwtickets. Dit zijn trouwkaarten die qua uiterlijk iets weghebben van een toegangskaart voor een festival of vintage vliegticket. De trouwtickets zijn eenvoudig aan te passen op het thema van jullie bruiloft.

5. Pocketfold trouwkaarten

Niet te vergeten zijn de pocketfold trouwkaarten. Dit zijn trouwkaarten met een omslag waarbij aan de binnenkant een vakje zit. In de vakje kun je een kaartje toevoegen met extra informatie. Hierbij kan gedacht worden aan een routebeschrijving naar de trouwlocatie, het dagprogramma of cadeausuggesties. Een zeer romantisch idee is om jullie gasten te informeren over jullie liefdesverhaal. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Hoe ziet jullie leven samen er uit? Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

Ook pocketfold trouwkaarten kun je zo uniek maken, als je wilt. Voor een stoer effect is kraftpapier een prima keuze. Voor een chique trouwkaart kies je voor een glanzende omslag met bijvoorbeeld jullie initialen. Ook kun je op de omslag een mooie foto van jullie twee laten drukken. Pocketfolds zijn er in verschillende maten en vormen! Zo kan de pocketfold trouwkaart compleet worden gemaakt met een lint, kanten bandje of decoratief touwtje. Voor een extra effect kun je hieraan een etiket, veertje of bedeltje in de vorm van een hartje of duif bevestigen. Dit alles hangt natuurlijk helemaal af van de stijl die jullie kiezen.

Succes met het ontwerpen van jullie unieke trouwkaart!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *