Het belang van een goede lichtsterkte

By  |  0 Comments


Licht doet er toe bij alles wat we doen. Het is van belang bij het optimaal kunnen functioneren en soms is het gewoon noodzakelijk om veilig te kunnen werken in bijvoorbeeld de keuken. De experts van Firefly weten dat als geen ander en bieden daarom al jaren duurzame LED oplossingen voor zowel op de werkplek als thuis. Net zo creatief als de natuur is. De vuurvlieg (firefly) maakt zelf licht door een combinatie van zuurstof en chemicaliën. Hiermee lokken de mannetjes de vrouwtjes en wie het beste licht heeft, is uiteraard de favoriet. Overigens noemen we de vrouwtjes glimwormen en dat is dan weer bijzonder menselijk en bijzonder omdat de soort  tot de kevers behoren.

Het belang van de lux

Voor werkplekken zijn minimum normen opgesteld voor de hoeveelheid licht die beschikbaar moet zijn om goed te kunnen functioneren. Daaruit blijkt hoe groot het verschil is tussen bijvoorbeeld de gang en de werkplek. Op de werkplek moet 5 maal zoveel licht beschikbaar zijn als in de gang. Thuis mag je natuurlijk zelf beslissen hoeveel licht je waar wilt gebruiken. Het is echter in je woonomgeving ook belangrijk om voldoende licht te hebben waar het nodig is. Denk maar aan een plek om lekker te kunnen lezen of een hobby waarbij precisie van belang is. Voldoende licht kan je ook creëren met trendy lampen in diverse soorten en vormen. Kijk maar eens naar het assortiment van Firefly.

Sfeer in iedere kamer

Als je thuis bent, wil je tot rust komen en je op je gemak kunnen voelen. Daar speelt verlichting een belangrijke rol in. Met een druk op de knop of een touch van het paneel moet je de functionele verlichting in de kamer kunnen bedienen. De functionele verlichting verlicht de hele kamer, zodat jij overal terecht kunt en ook meteen in een bekende omgeving bent. Maar als het tijd is om te relaxen is minder licht een goede optie.

Het kalmeert als de hoeveelheid licht minder wordt en sfeerverlichting wordt gebruikt. Dat kan uiteraard met speciaal daarvoor bedoelde lampen. Een dergelijk lamp ziet er leuk uit en geeft een ‘zacht’ licht waardoor alles geflatteerd wordt. Het mooiste effect bereikt je natuurlijk met een lamp waarmee kaarslicht wordt nagemaakt. Maar voor sfeerverlichting hoef je niet per se aparte lampen te kopen. Door het dimmen van functionele verlichting kan je hetzelfde effect bereiken. Let wel op dat je ledlampen koopt die deze functie hebben. Voor het dimmen van LED moet je ook een daarvoor geschikte dimmer hebben. De specialist kan je hierbij helpen.

Op zoek naar wat vernieuwing in je verlichting?

Vrijwel iedere woning kan wel een aanpassing gebruiken waar het verlichting betreft. Kijk maar eens rond in de diverse kamers en je ontdekt vast dat niet alles qua verlichting is zoals jij dat zou willen. Aarzel dan niet en kies voor de duurzame oplossingen die LED kan bieden. Verlichting is vaak de basis van het comfortabele gevoel dat je alleen daar voelt waar je thuis bent. Daar mag best nog iets extra’s worden toegevoegd.

Lees ook: Tips om meer sfeer in een een grote woonkamer te brengen

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *