Zo creëer je heel veel sfeer in huis met verlichting

By  |  0 Comments

Wanneer je een ruimte binnenkomt met een prettige en warme sfeer, dan merk je dit direct. Je voelt je er dan gelijk ontspannen en thuis. En dat is belangrijk om echt goed uit te rusten en weer op te laden. Daarnaast is het in de winter ook heerlijk om wat extra warmte en sfeer in huis te hebben. Dat kan natuurlijk met een sfeerhaard en kaarsen. Maar er zijn tegenwoordig nog veel meer nieuwe soorten verlichting. Daarmee kun je heel eenvoudig die heerlijke, warme sfeer creëren in huis. In deze blog zetten we even wat inspiratie voor je op een rij.

Filament gloeilampen

Filament lampen zijn zeer trendy momenteel. Met deze relatief goedkope gloeilampen kun je heel veel warmte en sfeer toevoegen aan je interieur. Zeker wanneer je deze lampen combineert met andere soorten verlichting. Plaats zo’n lamp bijvoorbeeld in een glazen stolp of kooilamp. Ook een rij met hanglampen in je keuken boven het aanrecht staat prachtig. Zo creëer je echt een warme en sprookjesachtige sfeer in huis. Andere voordelen van deze lampen is dat ze milieuvriendelijk zijn, lang meegaan en weinig stroom verbruiken.

Ledstrings: multifunctioneel

Ledstrings zien we vooral rond de kerst. Maar met deze soort verlichting kun je het hele jaar door veel sfeer toevoegen in huis. Wikkel ze bijvoorbeeld rondom de voet van een lamp. Hang ze over de rand van een kast. Of plaats ze in een lantaarn of glazen vaas. Ook zijn ledstrings ideaal als sfeerverlichting voor in je tuin. Maar dan moet je natuurlijk wel de speciale tuinverlichting kopen. En in het winter genieten van je sfeervol verlichte tuin is natuurlijk op en top genieten!

Hoekjes creëren en objecten highlighten

Een andere manier om heel veel sfeer toe te voegen is door het maken van bijzondere hoekjes in huis. Plaats bijvoorbeeld een mooie booglamp boven je designbank om deze te highlighten. Zo wordt het een echte eyecatcher. Of plaats bijvoorbeeld een wandlamp in een hoekje met fauteuil en plant. Zo ontstaat een mooie eenheid en duidelijk afgescheiden plek. En denk ook na wat de echte eyecatchers zijn in je huis. Misschien een mooie kast of wat kunstobjecten. En plaats daar vervolgens de juiste verlichting bij om deze te highlighten.

Een designlamp als eyecatcher

De juiste sfeer wordt niet alleen maar bepaald door de kleur van je verlichting. Ook het design van de lamp speelt een belangrijke rol. Oftewel de juiste lamp op de juiste plek. Zo ontstaat eenheid en harmonie in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie grote designlamp boven een robuuste houten eettafel. Daarmee zorg je zeker voor een eyecatcher in je interieur.

Bovendien zorgen objecten die je mooi vindt ook voor die fijne ambiance en extra woongenot. Kies je verlichting ook uit in dezelfde stijl als de rest van je inrichting zodat alles een mooi geheel vormt met elkaar. Of kies juist voor een compleet andere stijl om een leuk accent aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan industriële verlichting in een modern interieur. Samen met wat houten accenten kun je zo een hele andere touch toevoegen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *