3 heerlijke vaarroutes in Nederland in de winter

By  |  0 Comments


Vaak lokken de eerste lente verschijnselen en de zomerzon veel mensen naar het water. In de winter zijn er echter ook heerlijke vaarroutes beschikbaar. Bijvoorbeeld een boot huren in de Biesbosch, waar vele activiteiten te beleven zijn en prachtige uitzichten. Er wordt in dit jaargetijde niet direct aan gedacht, maar het is zeer geschikt. Lees snel verder voor de drie meest heerlijke vaarroutes in de winter!

1. Elfstedenvaarroute

Zoals bekend reed men de Elfstedentocht altijd in de winter, dit maakt het een ideale route om ook met de boot te bekijken. De Elfstedenroute is erg leuk en vol bezienswaardigheden langs de route. Deze route is echter niet in één dag te varen, de plaatsen Stavoren en Dokkum bijvoorbeeld, liggen erg ver van elkaar vandaan. Er zijn vaak veel verschillende routes te vinden, waaruit je zelf een keuze kan maken. De totale Elfstedenroute is in etappes te varen. Zorg hierbij wel dat je warm gekleed bent, een overdekte boot huurt of een heater aan boord plaatst. Indien je de volledige route vaart kom je langs: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum (originele volgorde).

2. IJssel en Kampen

Ook IJssel en Kampen is zeer geschikt als vaarroute in de winter. Deze route geeft toegang tot de IJssel, waar prachtige uitgestrekte uitzichten op je wachten. Tijdens de route is de laatste aanlegplaats bij Zalk en De Zande, houdt hier rekening mee! Na het aanlegpunt zal de route zich vervolgen richting het passanthaventje van Wilsum, een rustige plek met zicht op het oudste kerkje van Overijssel, gebouwd in 1050. Een stuk verderop passeer je de Stadsbrug met prachtige gouden wielen, waarna je vervolgens Kampen nadert. Kampen is een stad met een rijk verleden, smalle straten en monumentale gevels. Kampen was vroeger één van de machtigste steden en heeft daarom een goede verbindingsroute tussen Zuiderzee en Rijn. Kortom; een makkelijke te varen route met mooie bezienswaardigheden en veel geschiedenis.

3. Roermond

Tot slot is er nog de vaarroute door Roermond, waarbij je kennis maakt met de Maasplassen tijdens een dagtocht. Deze route is heerlijk in de winter omdat er veel aanmeermogelijkheden zijn waar je een lekker kopje koffie kan halen of even kan opwarmen met een warme chocolademelk. Dan voel je even de warmte van thuis en ben je weer opgeladen om het winterse weer aan te kunnen. Het vertrek vind plaats vanaf de Roerkade richting het noorden, waarna je na Asselt stroomopwaarts naar het zuiden vaart. Een vaarroute door Roermond is extra leuk wanneer er markten zijn, kijk dus van tevoren even goed wanneer deze plaatsvinden en binnen welk tijdsbestek. Zo kan je er naast het varen een lekkere actieve en gezellige dag van maken op het terras en met een wandeling over de markt.

Wanneer je een echte actieve dag wilt inplannen is, zoals eerder genoemd, de Biesbosch ideaal. Varen in de Biesbosch is vermakelijk door de mooie natuur en vaak gezellige drukte op het water. Daarnaast zijn er tal van activiteiten voor zowel jong als oud, waar je lekker warm van blijft.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *