Een aantal handige tips voor een keukeneiland

By  |  0 Comments


Je zou denken dat er weinig verkeerd kan gaan met een keukeneiland. Maar je zult er versteld van staan hoeveel fouten en gebreken er worden gemaakt. Dat komt voornamelijk omdat er vooraf te weinig over wordt nagedacht. Dan heb je het vooral over de ruimte. Het advies is daarom ook goed contact te hebben met de keukenbouwer van het keukeneiland. Hier een aantal handige tips om je op weg te helpen naar je gedroomde keukeneiland.

Zorg voor voldoende afstand tussen het keukeneiland en de rest van de keuken

Dit is een fout die zo gemaakt wordt en je moet er goed opletten. Zorg ervoor dat je altijd voldoende afstand houdt tussen het keukeneiland en de rest van de keuken. Reken op minimaal 80 centimeter ruimte rondom het eiland. Houd je deze afmeting aan dan kunnen jij en je huisgenoten moeiteloos elkaar passeren, terwijl jij bijvoorbeeld aan het koken bent. Je wilt elkaar natuurlijk niet in de weg lopen.

Plaats voldoende stopcontacten bij het keukeneiland

Het is iets wat je zo over het hoofd kan zien, maar zorg altijd voor voldoende stopcontacten op je eiland. Ben je net aan het koken en sta je klaar om een blender te gebruiken dan is het fijn om genoeg stopcontacten te hebben. Heb je dit niet dan kun je niet multifunctioneel apparaten gaan gebruiken. En dat kan behoorlijk wat irritatie opwekken. Zorg voordat je het eiland gaat plaatsen daarom altijd voor voldoende stopcontacten. Beter meer dan te weinig.

Kies voor de slimme keukendriehoek bij je kookeiland

Je zult er van gehoord hebben: de keukendriehoek. Het lijkt een moeilijk begrip, maar het is ontzettend makkelijk te begrijpen. Je plaatst namelijk met een keukendriehoek de spoelbak, kookplaat en koelkast netjes in een driehoek. Dit principe geldt niet alleen voor een keuken met een eiland, maar voor alle keukens. Deze driehoek zorgt er namelijk voor dat je de meest essentiële keuken functies binnen handbereik hebt. Volg je het principe van de keukendriehoek dan hoef je niet constant rond te fladderen om je eiland. 

Ga niet over het randje

Vooral bij kleinere ruimtes vergeten keukenbouwers nog wel eens de kookplaat en de spoelbak voldoende van de randen af te houden. Dit lijkt misschien niet heel erg, maar dat kan het wel zijn. Voldoende ruimte is belangrijk, zowel voor in de breedte als in de diepte. Vind je het niets uitmaken dan moet je niet staan te kijken dat het water op de vloer spat of dat je vloer vol met vet vlekken en vuil komt te zitten. 

Zorg voor voldoende ruimte tussen de verschillende onderdelen

Bestaat je keukeneiland uit diverse zones, zoals spoelen, afwassen en koken? Dan moet daar genoeg ruimte tussen zitten. Houd je genoeg ruimte tussen de verschillende zones dan maak je de kookplaat niet vies als je spoelt. Daarnaast zorg je ervoor dat je elkaar ook niet hindert, terwijl de een kookt en de ander aan het afwassen is.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips, en weet je nu precies hoe je jouw droomkeuken met keukeneiland het beste kunt inrichten. Denk je er liever nog even over na, doe dan nog meer keuken inspiratie op voor een nieuwe keuken!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *