Hoeveel kost een goede kluis? De beste opties op een rijtje!

By  |  0 Comments


Een goede kluis hoeft niet altijd duur te zijn. Het ligt eraan wat je wilt opbergen in de kluis en welke eisen je hebt. Wil je bijvoorbeeld alleen dat alle spullen op één centrale plek liggen en hecht je verder geen waarde aan de inbraakwerendheid of brandwerendheid van een kluis? Dan hoeft een goede kluis niet duur te zijn! Hecht je wel waarde aan de inbraakwerendheid of brandwerendheid van een kluis? Dan wordt een goede kluis wel wat duurder. Laten we de soorten kluizen op een rijtje zetten zodat jij kunt kiezen welke kluis bij jou past!

Inbraakwerende kluizen

Een inbraakwerende kluis kun je gewoonweg overal kopen zoals in de bouwmarkt of andere winkels. Wij raden echt aan om wel een inbraakwerende kluis bij een kluizenspecialist te kopen. Deze kluizen zijn net wat steviger. Een goede inbraakwerende kluis kun je al kopen vanaf € 70,- waarbij je de keus hebt uit een elektronisch codeslot of sleutelslot.

Brandwerende kluizen

Een brandwerende kluis is daarentegen een stuk duurder dan een inbraakwerende kluis. De kluis is namelijk dikker door de brandwerende eigenschappen. Deze kluizen zijn al verkrijgbaar vanaf 30 minuten tot wel 120 minuten brandwerend. Hoe hoger de brandwerendheid van een kluis, hoe duurder de kluis is. In een brandwerende kluis worden vaak belangrijke papieren documenten opgeborgen, foto’s van vroeger of andere waardevolle spullen zoals sieraden. Een kleine brandwerende kluis kunt u al aanschaffen vanaf € 300,-.

Gecertificeerde kluizen

Gecertificeerde kluizen zijn er ook in verschillende gradaties. Hier ligt het er ook aan welke certificering je wilt of nodig hebt voor een kluis. Overleg eerst goed met jouw verzekeraar wat je wilt opbergen in de kluis en welke (geld)waarde de inhoud heeft. Aan de hand daarvan kun je een geschikte en goede kluis kopen. Een gecertificeerde kluis begint bij een Securitylevel 1 certificering. Dit houdt in dat de kluis een indicatie waardeberging van € 2.500,- aan contant geld of € 5.000,- aan kostbaarheden heeft. Hoe hoger de certificering is hoe hoger de indicatie waardeberging van een kluis is. Dit betekent natuurlijk ook dat de kluizen steeds duurder worden wanneer je kiest voor een hogere waardeberging. Een kluis die Securitylevel 1 gecertificeerd is begint vanaf € 240,-. Als je een goede kluis wilt die gecertificeerd én brandwerend is dan gaat de prijs natuurlijk ook omhoog.

Een goede kluis kopen?

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn de kosten van een kluis heel variërend. Het ligt er echt aan wat je precies in de kluis wilt opbergen en hoe hoog de waardeberging van de kluis is of hoe hoog de brandwerendheid is. Ben je al benieuwd geworden naar het aanbod van kluizen en wil je een goede kluis kopen? Bekijk het volledige assortimenten bij Kluizen.nl. Zij helpen je graag verder!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *