5 keer tuingereedschap dat je wilt hebben

By  |  0 Comments


Wie wil er nu geen tuin bij zijn of haar woning? Je eigen buitenruimte waar je bij mooi weer heerlijk buiten kunt zitten, waar de kinderen veilig kunnen spelen, waar je een tuinfeest kunt organiseren én waar je je groene vingers kunt laten gelden… dat zijn de mooie dingen van het leven. Maar zo’n tuin vergt natuurlijk wel onderhoud. Als je dat op een efficiënte manier wilt doen, moet je investeren in het juiste tuingereedschap. We bespreken vijf stukken tuingereedschap die je eigenlijk gewoon wilt hebben als je een tuin hebt, naast natuurlijk standaard uitrusting als een schop, een hark en een tuinslang.

Hogedrukspuit

Heb je een terras? Zeker als het een vrij groot terras is, kun je dan eigenlijk niet zonder hogedrukspuit. Je wilt immers je terras mooi schoon kunnen houden en het niet ten prooi laten vallen aan mos en onkruid. Als je dit met de hand eraf moet schrobben kost dat niet alleen veel tijd, het is ook dodelijk voor je schouders. Een hogedrukspuit maakt deze klus een stuk makkelijker. Bijkomend voordeel: je kunt er ook de gevel van je huis mee schoonspuiten.

Heggenschaar

‘Even’ de heg bijknippen is een hele klus als je het met de hand moet doen. Dat is prima als het je hobby is, maar als het één van die klusjes is die je moet bijhouden, dan wil je liever dat het snel en efficiënt gaat. Heb je dus een flink stug heg, gun jezelf dan die heggenschaar die je leven een heel stuk makkelijker kan maken. Maar denk wel aan de buren voordat je hem aanzet.

Grasmaaier

Als je een gazonnetje wilt, zit er niet veel anders dan te investeren in een grasmaaier. Het is immers geen doen om dat op de knieën met een schaartje bij te houden. De vraag is alleen wat voor grasmaaier. Ben je bereid om zelf achter de grasmaaier aan te lopen? Kies er dan wel een elektrische met een groot reservoir voor het afgesneden gras, zodat je minder vaak je werk hoeft te onderbreken om het reservoir te legen. Maar je kunt ook gewoon lekker lui zijn en kiezen voor een robotgrasmaaier die het werk zelfstandig opknapt.

Kruiwagen

Je gebruikt het misschien niet elke dag of elke week, maar als je hem nodig hebt en je hebt er geen, weet je dat je een kruiwagen mist. Een kruiwagen maakt het immers een stuk eenvoudiger om zaken als aarde, tuinafval of stenen te vervoeren. Je hoeft minder vaak te lopen en je lichaam minder te belasten wanneer je een kruiwagen tot je beschikking hebt. Daarom is het de moeite waard om te overwegen om er een aan te schaffen.

Bladblazer

De volgende is discutabel, maar we nemen hem toch mee: de bladblazer. De kans dat je achtertuin, voortuin, oprit of stoep in de herfst vol bladeren komt te liggen, is groot. Over die bladeren kun je aardig uitglijden, het staat natuurlijk ook rommelig. Wil je deze bladeren opruimen, dan kun je de comfortabele weg kiezen door een bladblazer te gebruiken of de meer buur- en milieuvriendelijke methode van handwerk met de hark toepassen. Dat is een kwestie van eigen voorkeur. Overigens zegt men dat het voor de natuur beter is om de bladeren te laten liggen, maar niet iedereen vindt dat even wenselijk.

Bij je tuin komen dus nog een aantal investeringen kijken die het onderhoud ervan kunnen vergemakkelijken. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal in één keer aan te schaffen. Je kunt er ook voor sparen, of ze op het verlanglijstje voor je housewarming zetten!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *