Keuken inspiratie; 7 ideeën voor een nieuwe keuken

By  |  0 Comments


Als je een nieuwe keuken aan wilt schaffen, is het goed om eerst wat ideeën op te doen. Er zijn zeer veel keuzemogelijkheden in hoe je de keuken kunt inrichten en vormgeven. Daarnaast zijn er ook op dit moment veel keukentrends die je zeker eens moet overwegen. Om je op weg te helpen ontvang je hier een portie keuken inspiratie. Wij delen 7 ideeën voor een nieuwe keuken met je.

 

Inspiratie in de verschillende soorten keukenstijlen

Om te beginnen is het goed om je inspiratie te geven in de verschillende soorten keukenstijlen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne-, klassieke-, landelijke-, compacte-, houtlook- of designkeukens. Al deze keukenstijlen kunnen worden vormgegeven in een hoekkeuken, eiland keuken, een keuken met schiereiland en de bekende rechte keuken. Dit is de eerste keuze die je moet maken. Op basis hiervan kun je je verder laten inspireren met deze 7 ideeën voor een nieuwe keuken. We richten ons hierbij op de keukentrends van dit moment.

 

7 ideeën voor een nieuwe keuken

  • Een keuken vormgegeven in een messing en metallic look om deze ruimte een glamour uitstraling te geven.
  • Een zwarte keuken om een stijlvolle look and feel te creëren. Er zijn hier zeer veel keuzemogelijkheden in. De keuken kan volledig zwart worden vormgegeven maar ook voorzien worden met zwarte accenten.
  • Een keuken waarin veel marmer is verwerkt (bijvoorbeeld een marmeren werkblad of achterwand) omdat dit natuurlijke materiaal een luxe uitstraling aan de ruimte geeft.
  • Een keuken met een hoge kastenwand om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare ruimte en de keuken een wat industriële uitstraling te geven.
  • Een klassieke keuken met een jaren 50 en 60 design. Dit soort keukens worden vormgegeven in warme houttinten zoals donker eiken en noten en kenmerken zich door ronde vormen. Uiteraard kunnen dit soort keukens wel op een geraffineerde manier worden voorzien van moderne apparatuur.
  • Een keuken die voorzien is van verlichting waarin zowel functionele- als sfeerverlichting is verwerkt omdat deze ruimte steeds meer het hart van het huis vormt. Uiteraard moet er wel ruimte zijn om ook zitgelegenheid in de keuken te plaatsen.
  • Een kleurrijke keuken waarin tinten zoals oud roze, mintgroen of lichtblauw zijn verwerkt en gecombineerd worden met een stevige accentkleur zoals roestrood, koraal, koper of gewoon wit. Op deze manier kan een keuken op een subtiele manier gepersonaliseerd worden.

 

Waarom het belangrijk is om keuken inspiratie op te doen

De functie van de keuken is de laatste tijd veranderd. Natuurlijk, het is nog altijd de plek waar de maaltijden worden bereid. Nu we van eten steeds meer een beleving hebben gemaakt en hier bewuster mee bezig zijn wordt er meer tijd in de keuken doorgebracht. Daarnaast is de keuken in veel gevallen van een functionele ruimte meer een sociale ruimte geworden. Het komt regelmatig voor dat de keuken een ontmoetingsplek is geworden van het gezin. De keuken moet dan nog altijd van alle gemakken voorzien maar ook gezelligheid en comfort bieden. Met deze veranderende functie van deze ruimte, is het belangrijk (en leuk) om keuken inspiratie op te doen als je een nieuwe keuken gaat aanschaffen of je huidige keuken gaat renoveren.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *